Tepco: Ροδάκινα από τη Φουκουσίμα πωλούνται στο Harrods

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tepco: Ροδάκινα από τη Φουκουσίμα πωλούνται στο Harrods
Πριν από το πυρηνικό ατύχημα του 2011, η Φουκουσίμα θεωρείτο «βασίλειο των φρούτων».

Η εταιρία λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, η Tepco, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το λονδρέζικο κατάστημα ειδών πολυτελείας Harrods για τη πώληση ροδάκινων από την ιαπωνική περιοχή που επλήγη από πυρηνική καταστροφή το 2011, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που στόχο είχε να αποκαταστήσει τη φήμη των προϊόντων που καλλιεργούνται εκεί.

«Ο βασικός στόχος... είναι να διαλυθούν οι φόβοι των ξένων αγορών που αφορούν τα προϊόντα της Φουκουσίμα», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power Company (TEPCO), που διαχειρίζεται τον σταθμό της Φουκουσίμα.

Η εταιρία έχει ήδη οργανώσει εκστρατείες στην Ταϊλάνδη ή τις ΗΠΑ για να προωθήσει θαλασσινά, ρύζι ή αγροτικά προϊόντα από την πόλη που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του βασικού νησιού της Ιαπωνίας.

Ένα κουτί με τρία μεγάλα, λευκά, ζουμερά ροδάκινα κοστίζει 80 λίρες (σχεδόν 95 δολάρια). Είναι η πρώτη φορά που το φρούτο αυτό είναι διαθέσιμο σε κατάστημα στην Ευρώπη, εκτός των πωλήσεων στη διάρκεια προωθητικών εκδηλώσεων.

Πριν από το πυρηνικό ατύχημα του 2011, η Φουκουσίμα θεωρείτο «βασίλειο των φρούτων».

Ενώ οι φάρμες που βρίσκονταν πέρα από τις περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό δεν μολύνθηκαν, οι πωλήσεις τους κατέγραψαν βουτιά λόγω φόβων των καταναλωτών για τους κινδύνους στην υγεία τους.

Πριν σταλούν στα καταστήματα, όλα τα αγροτικά και αλιευτικά προϊόντα στην περιφέρεια της Φουκουσίμα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους σε ό,τι αφορά την έκθεσή τους σε ραδιενέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακρίβεια: Γιατί μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών 26 εταιρείες – Ερευνώνται 2.500 κωδικοί

ManpowerGroup: Βελτιώνονται οι προοπτικές προσλήψεων στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider