Σκλαβενίτης: Τέλος στην 6ήμερη απασχόληση από την 1η Νοεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκλαβενίτης: Τέλος στην 6ήμερη απασχόληση από την 1η Νοεμβρίου
Η κατάργηση της εξαήμερης απασχόλησης από την 1η Νοεμβρίου στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης.

Την κατάργηση της εξαήμερης απασχόλησης από την 1η Νοεμβρίου αποφάσισε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, όπως ανακοίνωσε το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει το σωματείο, «στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση - είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά - θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης (6Χ6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι συνάδελφοι πλήρους απασχόλησης (6Χ6,40) πέντε οκτάωρα».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι η εν λόγω εξέλιξη μπορεί να έχει μελλοντικά θετικές συνέπειες στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, δίνοντας ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα.

«Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία, μολονότι αφορά αποκλειστικά συναδέλφους της εταιρείας μας, εκτιμούμε ότι μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα. Ως γεγονός στέλνει στην ελληνική κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία - τριετίες της περιόδου 2012 - 2023», κλείνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Group: Αύξηση 29,9% στον κύκλο εργασιών το α' εξάμηνο

Aegean: Ισχυρή κερδοφορία EBITDA και αύξηση κύκλου εργασιών κατά 10% στο 6μηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider