O κινεζικός κολοσσός της Alibaba επενδύει στην ελληνική startup Connectly.ai

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O κινεζικός κολοσσός της Alibaba επενδύει στην ελληνική startup Connectly.ai
Ποια είναι η ελληνική startup που κέρδισε το ενδιαφέρον του κινεζικού γίγαντα.

Το ενδιαφέρον της Alibaba κέρδισε η startup με ελληνικό dna Connectly AI, παιδί του Στέφανου Λουκάκου και του Yandong Liu. Συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός ηγήθηκε του πρόσφατου γύρου χρηματοδότησης Series B που έτρεξε η Connectly.ai ύψους 20 εκατ. δολαρίων. Μαζί της συνεπένδυσαν και άλλοι, νέοι αλλά και παλαιότεροι επενδυτές, όπως η Unusual Ventures, Volpe Capital, RX Ventures, Falabella Ventures καθώς και o Φίλιππος Κούρκουλος Λάτσης.

Να θυμίσουμε ότι η startup με το ελληνικό αίμα, Connectly.ai, ιδρύθηκε το 2020 από τον Στέφανο Λουκάκο, πρώην επικεφαλής του Messenger Business στη Facebook, πρώην γενικού διευθυντή της Google και πρώην CEO της Ηellas Online, και από τον Yandong Liu, πρώην στέλεχος της Uber. Στόχος της να βάλει τις πωλήσεις στον... αυτόματο πιλότο.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης συνδράμει στην επικοινωνία των εταιρειών με τους πελάτες τους μέσω δημοφιλών πλατφορμών messaging, όπως WhatsApp, SMS, Messenger και Instagram. Στο επίκεντρό της είναι η εστίαση, το e-commerce και το λιανεμπόριο. Παρότι φρέσκια εταιρεία, έχει επιτύχει πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με τις προβλέψεις για το 2023 να κάνουν λόγο για τζίρο ύψους 6 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία, έχει δημιουργήσει development center και στη χώρα μας απασχολώντας και Έλληνες developers, ωστόσο το προσωπικό της, το οποίο τον τελευταίο χρόνο διπλασιάστηκε είναι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Ισπανία και αλλού.

H Conneclty.ai χρησιμοποιεί τα δικά της μοντέλα ΑΙ, έχοντας επενδύσει σημαντικά σε engineers και developers με τον ιδρυτή της να δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι «στόχος της είναι να αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο καθώς η δυναμική τέτοιων λύσεων είναι τεράστια».

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα της Connectly, χωρίς κώδικα, είναι ταχύτατη στην εγκατάσταση και την ανάπτυξη, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν άμεσα διαδραστικές καμπάνιες αλλά και να χρησιμοποιήσουν το AI για να αυτοματοποιήσουν αμφίδρομες συνομιλίες με τους πελάτες τους αυξάνοντας στο τέλος της ημέρας και την ικανοποίηση των πελατών τους και τον τζίρο τους.

Πριν από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης η Connectly είχε σηκώσει ακόμα 17 εκατ. δολάρια. Στον πρώτο seed γύρο ύψους 4 εκατ. δολαρίων συμμετείχε και το ελληνικό fund Marathon Venture Capital ενώ στον γύρο χρηματοδότησης series Α ύψους 5,9 εκατ. δολαρίων, συμμετείχε ένα ακόμα μεγάλο fund από την Βραζιλία και η Unusual Ventures. To 2023 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την εταιρεία καθώς σηματοδότησε την είσοδό της στην αγορά των ΗΠΑ, το λανσάρισμα του Sofia AI και τον διπλασιασμό των εσόδων της.

«Στην Connectly, εργαζόμαστε σκληρά για να φέρουμε την αυτοματοποίηση των συνομιλιών με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε δημοφιλή εμπορικά σχήματα παγκοσμίως και να δημιουργήσουμε εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις σε μεγάλη κλίμακα. Η υποστήριξη από την Alibaba, έναν από τους μεγαλύτερους λιανεμπόρους παγκοσμίως, θα ενισχύσει τις δυνατότητές μας και θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στα δικά μας AI μοντέλα, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την επιχείρησή μας», δήλωσε ο ιδρυτής της Στέφανος Λουκάκος.

«Στην Alibaba, επιδιώκουμε να συνεργαζόμαστε με καινοτόμες εταιρείες που δείχνουν τον δρόμο στον κλάδο τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Alibaba. «Η Connectly κάνει ακριβώς αυτό. Η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει πολλά από την ίδρυσή της και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το μελλοντικό της ταξίδι και να δούμε τον αντίκτυπο που θα έχει σε επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EY Ελλάδος: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μετασχηματίσει το Δημόσιο

Αφού πήγε να πτωχεύσει, η startup του πωλήθηκε για 1,1 δισ. ευρώ

Alibaba: Ολοκλήρωσε τριετή διαδικασία συμμόρφωσης με αντιμονοπωλιακούς κανόνες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider