AΧΙΑ: Best for Equities στην Ελλάδα από τα Euromoney Securities Houses Awards

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AΧΙΑ: Best for Equities στην Ελλάδα από τα Euromoney Securities Houses Awards
Η AXIA Ventures Group ανακοινώνει με υπερηφάνεια την βράβευσή της ως «Best for Equities» στην Ελλάδα από τον παγκοσμίου φήμης οργανισμό Euromoney.

Η AXIA Ventures Group ανακοινώνει με υπερηφάνεια την βράβευσή της ως «Best for Equities» στην Ελλάδα από τον παγκοσμίου φήμης οργανισμό Euromoney. Αυτή η διάκριση έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά την αναγνώριση της ως Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική από τον ίδιο οργανισμό,
αναδεικνύοντας την απαράμιλλη εξειδίκευση και ηγετική θέση της AXIA στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην ελληνική αγορά. Τα συγκεκριμένα βραβεία, επιβεβαιώνουν τη φήμη της AXIA για την παροχή προσαρμοσμένων λύσεων που ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες των πελατών της.

Η αναγνωρισμένη ομάδα Equity Research της AXIA και οι ισχυροί δεσμοί της με το διεθνές κεφάλαιο έχουν αποτυπωθεί στη συμμετοχή της σε σχεδόν κάθε συναλλαγή των Equity Capital Markets στην Ελλάδα, διαδραματίζοντας μάλιστα, πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποιες από τις πιο πρόσφατες σημαντικές συναλλαγές. Ενδεικτικά, η AXIA λειτούργησε ως sole Global Coordinator & Bookrunner στην δομημένη ιδιωτική τοποθέτηση €79,2 εκατ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, παρέχοντας ολοκληρωμένες συμβουλές σχετικά με τη δομή, την προώθηση και την εκτέλεση της συναλλαγής.

Επιπλέον, η AXIA συμμετείχε στην αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις συμμετοχές του στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στην Πειραιώς Financial Holdings, αξίας €1,1 δισ. και €1,4 δισ. αντίστοιχα. Αμφότερες οι συναλλαγές εκτελέστηκαν μέσω δημόσιας προσφοράς μετοχών στο ευρύ επενδυτικό κοινό, λαμβάνοντας πρωτοφανές διεθνές και εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον, που οδήγησε σε περίπου 8 φορές υπερκάλυψη και στις δύο. Πέραν των παραπάνω, η AXIA συμμετείχε σε μια σειρά περαιτέρω συναλλαγών Equity Capital Markets, συμπεριλαμβάνοντας Αρχικές Δημόσιες Προσφορές (IPOs) και δευτερογενείς προσφορές.

Αυτές οι συναλλαγές ορόσημα, σε συνδυασμό με την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη και τις αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας χάρη στην ατζέντα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, υπήρξαν καθοριστικές για την αναμόρφωση των κεφαλαιαγορών της Ελλάδας. Η AXIA διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος των διεθνών επενδυτών και στη διασφάλιση της επιτυχούς ανάπτυξης των ελληνικών κεφαλαιαγορών. Η βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς από διαθέτει η εταιρεία, σε συνδυασμό με την ικανότητά της να προσαρμόζεται στις εξελισσόμενες συνθήκες, έχει παγιώσει τη θέση της ως «Best for Equities» στην Ελλάδα, αποτελώντας σύμβουλο προτίμησης τόσο για τις ελληνικές εταιρείες όσο και για τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Ο κ. Θάνος Αδαμαντόπουλος, Managing Director Capital Markets & Head of Client Coverage της AXIA δήλωσε: «Είναι τιμή μας και είμαστε υπερήφανοι που αναγνωριστήκαμεως «Best for Equities» στην Ελλάδα από την Euromoney. Αυτή η διεθνής διάκριση επικυρώνει την αριστεία και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει η AXIA στους πελάτες της, αναδεικνύοντας την αφοσίωση, την εξειδίκευση και τη δέσμευση ολόκληρης της ομάδας μας. Μέσα από τη σκληρή δουλειά, το ήθος, τη συνέπεια και τη συνεχή εξέλιξή μας επιτυγχάνουμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Η AXIA παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην ελληνική αγορά, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες που προσθέτουν αξία τόσο στους πελάτες μας όσο και στη γενικότερη επενδυτική κοινότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές για τις καταθέσεις σε Eurobank και ΕΤΕ η DBRS

Η επιστολή Μητσοτάκη σε Κομισιόν: Απαράδεκτο το «μαύρο κουτί» στις τιμές ενέργειας - Οι 4 ελληνικές προτάσεις

Μειώνονται τα επιτόκια σε δάνεια και καταθέσεις – Τι να αναμένουν δανειολήπτες και καταθέτες 

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider