Κλουκίνας - Λάππας: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την απορρόφηση της Intracom Properties

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλουκίνας - Λάππας: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την απορρόφηση της Intracom Properties
Η Κλουκίνας - Λάππας, με ανακοίνωσή της προς το επενδυτικό κοινό, ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Ακίνητα, η οποία κατέχει ποσοστό 60,115% κοινών, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας, αποφάσισαν την 12η Σεπτεμβρίου την έναρξη των διαπραγματεύσεων και των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ από την Κλουκίνας - Λάππας.

Η «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ» (Δ.Τ. «ΚΛΜ Α.Ε.», εφεξής η «Εταιρεία» ή η «Απορροφώσα Εταιρεία» / Αρ. Γ.Ε.Μη. 002052601000) ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ» ή «Απορροφώμενη Εταιρεία»), η οποία κατέχει ποσοστό 60,115% κοινών, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας, αποφάσισαν την 12.9.2024 την έναρξη των διαπραγματεύσεων και των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ από την Εταιρεία (η «Συγχώνευση»).

Η συγχώνευση με απορρόφηση θα γίνει κατ' εφαρμογή των άρθρων 7-21, 30-34 του Ν. 4601/2019 περί εταιρικών μετασχηματισμών, τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν. 4172/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο 61 του Ν. 4438/2016, όπως ισχύουν.

Η οριστική απόφαση για την έγκριση της ανωτέρω συγχώνευσης με απορρόφηση θα ληφθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Εταιρείας και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ αντίστοιχα.

Μέσω της προτεινόμενης Συγχώνευσης, αναμένεται η ουσιαστική διεύρυνση και ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Απορροφώσας Εταιρείας, με την ανάπτυξή του σε στρατηγικούς τομείς της αγοράς. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της καθαρής θέσης και της κερδοφορίας της εταιρείας που θα προκύψει από την Συγχώνευση, εξασφαλίζοντας την ισχυροποίηση των κεφαλαίων της και ευελιξία στις μελλοντικές επενδυτικές στρατηγικές της.

Η Συγχώνευση θα επιτρέψει την επίτευξη κρίσιμων συνεργειών και την ενοποίηση των λειτουργιών και του ανθρωπίνου δυναμικού των συγχωνευόμενων εταιρειών, ενισχύοντας έτσι τη συνολική αποδοτικότητα και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη.

Σύμφωνα με τις ίδιες ως άνω αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των εμπλεκόμενων εταιρειών, η 31 η Ιουλίου 2024 ορίστηκε ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού για τους σκοπούς της Συγχώνευσης (εφεξής ο «Ισολογισμός Μετασχηματισμού»).

Από την 1.8.2024, ήτοι την επόμενη ημέρα του Ισολογισμού Μετασχηματισμού, βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί η Συγχώνευση και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της, όλες οι πράξεις και συναλλαγές που θα γίνουν από την Απορροφώμενη θα θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι γίνονται στο όνομα και για λογαριασμό της Απορροφώσας Εταιρείας.

Επιπλέον, αμφότερα τα Δ.Σ. της Απορροφώσας και της Απορροφώμενης, λαμβάνοντας υπόψη την, ως ανωτέρω, δρομολόγηση της Συγχώνευσης και εξετάζοντας τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τόσο αυτής, όσο και της γνωστοποιηθείσας στο επενδυτικό κοινό συναλλαγής για την απόκτηση από την Απορροφώμενη της ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ» (η «ΕΥΡΩΠΗ»), αποφάσισαν, η συνέχιση των διαπραγματεύσεων και η υλοποίηση της εν λόγω απόκτησης να πραγματοποιηθεί απευθείας από την Απορροφώσα, προς απλούστευση της διαδικασίας και διευκόλυνσης της συναλλαγής.

Η απόκτηση της ΕΥΡΩΠΗ, υπό την προϋπόθεση λήψης της απαραίτητης έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος, θα συνιστά στρατηγικής σημασίας κίνηση για την Απορροφώσα Εταιρεία και τον όμιλο, καθώς η ΕΥΡΩΠΗ διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες για την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων. Μέσω της εξαγοράς αυτής, η εταιρεία που θα προκύψει από την Συγχώνευση θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της, εισερχόμενη με ισχυρή δυναμική στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά.

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη σχετικά με τη διαδικασία της Συγχώνευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλουκίνας - Λάππας: Πώληση ακινήτου έναντι 6,3 εκατ. ευρώ

Σ. Κόκκαλης – Intracom: Τι έρχεται στο μέτωπο του mega deal σε ακίνητα/ασφάλειες

Σ. Κόκκαλης: Η επόμενη μέρα για Intracom, Ασφάλειες, Ακίνητα, Intralot – Πώς θα μπει στο ΧΑ η Ευρώπη Holdings

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider