Έκπληκτος ο Μασκ για το δημογραφικό στην Ελλάδα: «Ουάου»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκπληκτος ο Μασκ για το δημογραφικό στην Ελλάδα: «Ουάου»
Την έκπληξή του για ακόμη μία φορά αναφορικά με το δημογραφικό στην Ελλάδα, ασχολήθηκε ο Έλον Μασκ. 

Την έκπληξή του για ακόμη μία φορά αναφορικά με το δημογραφικό στην Ελλάδα, ασχολήθηκε ο Έλον Μασκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έκανε re-tweet το «τιτίβισμα» άλλου χρήστη, στην οποία αναφέρεται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να υποχωρήσει ραγδαία κατά 25% από σήμερα έως το 2070, σε σχέση με αντίστοιχη πρόβλεψη μείωσης μόλις 4% σε ολόκληρη την ΕΕ.

«Ουάου, περίπου διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν σε σχέση με τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» επεσήμανε στην ανάρτησή του το αφεντικό των Χ, SpaceX και Tesla.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο παρέθεσε ένα άρθρο άγνωστης προέλευσης με τίτλο «Πληθυσμιακή κατάρρευση στην Ελλάδα», σχολιάζοντας πως: «Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα λόγω του χαμηλού αριθμού γεννήσεων».

Μάλιστα, το άρθρο εμφάνιζε τη χώρα μας ως την πρώτη χώρα που θα υποστεί «πληθυσμιακή συρρίκνωση», κάτι που αποδίδεται σε ξαφνικούς θανάτους και ρεκόρ υπογονιμότητας.

«Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά, οι θρόμβοι αίματος και ο καρκίνος μεταξύ και νέων αύξησαν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό σε σχεδόν έναν αιώνα» τονίζεται.

«Η προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης στην Ελλάδα είναι μια "ωρολογιακή βόμβα" και μια "εθνική απειλή" σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», τονίζεται επίσης στο tweet που εμπεριέχει η παρέμβαση του Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημογραφικό: Τα τρία «γαλατικά» νησιά στην Ελλάδα που ανέτρεψαν την πληθυσμιακή συρρίκνωση

Δημογραφικό: «Αδύναμος κρίκος» η Δυτική Μακεδονία - Γήρανση και ανισότητες σε δήμους της Β. Ελλάδας

«Βόμβα» για το δημογραφικό- Μειώθηκαν οι αποδοχές των οικογενειών με παιδιά την τελευταία 10ετία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider