Στα «κόκκινα» η μετοχή της Apple λόγω μειωμένης ζήτησης του iPhone 16 Pro

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «κόκκινα» η μετοχή της Apple λόγω μειωμένης ζήτησης του iPhone 16 Pro
Πτώση λιγότερο από 3% από σημειώνει η μετοχή της Apple τη Δευτέρα λόγω της χαμηλότερης από το αναμενόμενο ζήτησης του νέου μοντέλου iPhone 16 Pro.

Τελευταία ενημέρωση 21:04

Πτώση λιγότερο από 3% από σημειώνει η μετοχή της Apple τη Δευτέρα λόγω της χαμηλότερης από το αναμενόμενο ζήτησης του νέου μοντέλου iPhone 16 Pro, σύμφωνα με την ανακοίνωση ενός αναλυτή που παρακολουθεί στενά την πορεία του νέου προϊόντος.

Οι προπαραγγελίες, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή για το πολυαναμενόμενο smartphone, υπολογίζονται στα 37 εκατομμύρια, βάσει της έκθεσης του αναλυτή της TF International Securities, Μινγκ-Τσι Κουό. «Οι πωλήσεις αυτές είναι σχεδόν 13% κάτω από την περσινή παρουσίαση του iPhone 15, και έρχονται ως αποτέλεσμα του ασθενέστερου από το αναμενόμενο ενδιαφέροντος για το iPhone 16 Pro», αναφέρει ο Κουό.

«Ένας από τους βασικούς παράγοντες για τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για τη νέα σειρά iPhone είναι ότι το σημαντικότερο selling point, το Apple Intelligence, δεν είναι διαθέσιμο κατά την κυκλοφορία όπως είναι στο iPhone 16», δήλωσε ο Κουό στην έκθεση.

Μετά από ένα αδύναμο ξεκίνημα του έτους, η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε άνοδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης της Apple θα ενίσχυαν τις πωλήσεις της τελευταίας σειράς iPhone.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής φέτος, η μετοχή της Apple ενισχύεται κατά περίπου 12%, τη στιγμή που ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 15% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η αδυναμία της ζήτησης για το iPhone 16 δεν θεωρείται καλό σημάδι, «ιδιαίτερα από τη στιγμή που σύντομα μπαίνουμε στην περίοδο των διακοπών», δήλωσε ο Μάθιου Μάλεϊ, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Miller Tabak + Co.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιφυλακτική η BofA για τις ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει Eurobank, Πειραιώς

«Πικρός» ο καφές: Νέο ράλι στις τιμές - Σε υψηλό από το 2011 η ποικιλία Arabica

Στις αγορές η Eurobank με «πράσινο» ομόλογο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider