UniCredit: Ζητά έγκριση από ΕΚΤ για το 30% της Commerzbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UniCredit: Ζητά έγκριση από ΕΚΤ για το 30% της Commerzbank
Η ιταλική τράπεζα θα καταθέσει πιθανότατα την αίτηση τις επόμενες ημέρες.

Ρυθμιστική άδεια για μερίδιο έως και 30% στην Commerzbank, σχεδιάζει να καταθέσει στην ΕΚΤ -την κορυφαία τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Ευρωζώνης- η UniCredit καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Αντρέα Ορσέλ επιδιώκει μία πιθανή εξαγορά της γερμανικής τράπεζας.

Η ιταλική τράπεζα θα καταθέσει πιθανότατα την αίτηση τις επόμενες ημέρες σύμφωνα το Bloomberg. Η κίνηση αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η UniCredit θα καταλήξει να φτάσει σε αυτό το όριο ή ακόμη και να αγοράσει πρόσθετες μετοχές. Η αίτηση έγκρισης εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της τράπεζας για την πρόθεσή της να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να υπερβεί το όριο του 10%.

«Η UniCredit θα υποβάλει ρυθμιστικά αιτήματα για την έγκριση να υπερβεί δυνητικά το 9,9% της Commerzbank, εάν και όποτε χρειαστεί», ανέφερε η ιταλική τράπεζα όταν γνωστοποίησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της, με στόχο να εξασφαλίσει «ευελιξία» στην προσέγγισή της όσον αφορά την επένδυση στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Η UniCredit αγόρασε την περασμένη εβδομάδα το 9% της Commerzbank και ο Ορσέλ δήλωσε στη συνέχεια σε συνέντευξη ότι η πλήρης εξαγορά της γερμανικής τράπεζας είναι μια πιθανή επιλογή. Παράλληλα, διεμήνυσε επίσης ότι μπορεί να μην προχωρήσει στο επόμενο βήμα, ειδικά εάν τα οικονομικά της συμφωνίας δεν συμφέρουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ηρακλής ΙΙΙ»: Τελευταίος γύρος εξυγίανσης των τραπεζών με δύναμη πυρός κρατικές εγγυήσεις 3 δισ. ευρώ

ΧΑ: Ζητούμενο η διεύρυνση του αγοραστικού ενδιαφέροντος - Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Επιφυλακτική η BofA για τις ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει Eurobank, Πειραιώς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider