Τρ. Κύπρου: Ντεμπούτο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 23 Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρ. Κύπρου: Ντεμπούτο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 23 Σεπτεμβρίου
Η 23η Σεπτεμβρίου αποτελεί την ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου, καθώς η αρμόδια επιτροπή Εισαγωγών της Λεωφόρου Αθηνών άναψε σήμερα το «πράσινο φως».

Η 23η Σεπτεμβρίου αποτελεί την ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο η Τράπεζα Κύπρου, καθώς η αρμόδια επιτροπή Εισαγωγών της Λεωφόρου Αθηνών άναψε σήμερα το «πράσινο φως».

Αναλυτικά, όπως επισημαίνει η τράπεζα, στις 19 Αυγούστου 2024, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (η «Εταιρία») ανακοίνωσε τη δημοσίευση εγκυκλίου μετόχων και περιληπτικού σημειώματος σε σχέση με την προτεινόμενη εισαγωγή των συνήθων μετοχών της (με διεθνή αριθμό αναγνώρισης τίτλων ISIN: κωδικός IE00BD5B1Y92) (οι «Συνήθεις Μετοχές») στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «ΧΑ») (η «Εισαγωγή») και τη διαγραφή των Συνήθων Μετοχών από τη δευτερογενή εισαγωγή διεθνών εμπορικών εταιρειών στο Επίσημο Μητρώο του London Stock Exchange Group plc (το «LSE») και την επακόλουθη ακύρωση της εισαγωγής στο LSE (η «Διαγραφή»).

Όπως ανακοινώθηκε στις 19 Αυγούστου 2024, η Εισαγωγή υπόκειται υπό την έγκριση από τους μετόχους της Εταιρίας (η «Έγκριση Μετόχων») και υπό την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ (η «Επιτροπή Εισαγωγών ΧΑ»), καθώς και υπό τις συνθήκες της αγοράς.

Μετά τη λήψη της Έγκρισης των Μετόχων στις 13 Σεπτεμβρίου 2024, η Επιτροπή Εισαγωγών ΧΑ ενημέρωσε σήμερα την Εταιρία ότι ενέκρινε την αίτηση της Εταιρίας για την Εισαγωγή της στο ΧΑ (η «Έγκριση ΧΑ»). Η διαπραγμάτευση των Συνήθων Μετοχών στο ΧΑ αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:15 π.μ. (ώρα Ελλάδος) στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά τη λήψη της Έγκρισης των Μετόχων και της Έγκρισης ΧΑ, η Εταιρία δημοσίευσε σήμερα μια επικαιροποιημένη έκδοση του περιληπτικού σημειώματος για τους σκοπούς του Άρθρου 1(5)(ι) του Κανονισμού της ΕΕ σχετικά με το ενημερωτικό δελτίο 2017/1129 (το «Περιληπτικό Σημείωμα») σε σχέση με την Εισαγωγή.

Το Περιληπτικό Σημείωμα δεν είναι ενημερωτικό δελτίο και δεν έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος ή οποιαδήποτε άλλη ρυθμιστική αρχή.

Μετά τη λήψη της Έγκρισης των Μετόχων και της Έγκρισης ΧΑ, η Εταιρία υπέβαλε αίτηση στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου για να τεθεί σε ισχύ η Διαγραφή από τις 8:00 π.μ. (ώρα Λονδίνου) στις 19 Σεπτεμβρίου 2024. Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των Συνήθων Μετοχών στο LSE αναμένεται να είναι η 18 Σεπτεμβρίου 2024, όπου η αναστολή της διαπραγμάτευσης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 4:30 μ.μ. (ώρα Λονδίνου).

H επικαιροποιημένη έκδοση του περιληπτικού σημειώματος είναι διαθέσιμη εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΧΑ: Ζητούμενο η διεύρυνση του αγοραστικού ενδιαφέροντος - Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Επιφυλακτική η BofA για τις ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει Eurobank, Πειραιώς

Deutsche Bank: Οι 5 λόγοι για να είναι αισιόδοξες οι αγορές παρά την πρόσφατη αστάθεια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider