TotalEnergies: Συμφωνία για παραδόσεις LNG στην Τουρκία ως το 2037

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TotalEnergies: Συμφωνία για παραδόσεις LNG στην Τουρκία ως το 2037
Στην υπογραφή μίας «μακροπρόθεσμης» συμφωνίας με την Τουρκία για παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε διάστημα δέκα ετών από το 2027 προχώρησε ο γαλλικός όμιλος TotalEnergies.

Στην υπογραφή μίας «μακροπρόθεσμης» συμφωνίας με την Τουρκία για παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε διάστημα δέκα ετών από το 2027 προχώρησε ο γαλλικός όμιλος TotalEnergies.

Όπως ανέφερε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, «υπογράψαμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία LNG ανάμεσα στην εθνική εταιρεία μας, την Botas, και την TotalEnergies».

«Με αυτή τη συμφωνία, η οποία θα ισχύει για 10 χρόνια από το 2027», διευκρίνισε, «δεκάξι φορτία LNG περίπου 1,6 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων θα παραδίδονται κάθε χρονιά».

«Οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες μας για LNG είναι μεγάλης σημασίας για να υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας των ενεργειακών προμηθειών της χώρας μας και της περιφέρειάς μας, για να αυξηθεί η διαφοροποίηση των πηγών μας και για να διασφαλισθεί η ευελιξία του εφοδιασμού μας σε ενέργεια», υπογράμμισε ο τούρκος υπουργός.

Η Τουρκία εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία, καθώς και από το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Τρία «ναι» από τη Λευκωσία – Νέο αίτημα στο τραπέζι

FSRU Αλεξανδρούπολης: 5ετής συμφωνία για εισαγωγή αμερικανικού LNG 

Nestle Hellas: H «μάχη» των τιμών στη βιομηχανία τροφίμων και το στοίχημα στην αγορά συμπληρωμάτων διατροφής

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider