FSRU Αλεξανδρούπολης: 5ετής συμφωνία για εισαγωγή αμερικανικού LNG 

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FSRU Αλεξανδρούπολης: 5ετής συμφωνία για εισαγωγή αμερικανικού LNG 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Venture Global, με τη συμφωνία δεσμεύεται το 25% περίπου της δυναμικότητας του τέρμιναλ της Gastrade. 

Τη σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας για τη δέσμευση δυναμικότητας στο FSRU Αλεξανδρούπολης, για την εισαγωγή LNG με προορισμό τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ανακοίνωσε η αμερικανική Venture Global. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το LNG θα προέρχεται από τους τερματικούς σταθμούς υγροποίησης της Venture Global στη Λουιζιάνα.

Βάσει της συμφωνίας με την Gastrade, φορέα λειτουργίας του FSRU, η Venture Global έχει εξασφαλίσει περίπου 1 εκατομμύριο τόνους ετησίως (MTPA) δυναμικότητας επαναεριοποίησης LNG στο νέο τέρμιναλ στην Αλεξανδρούπολης για πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από το 2025. Η Venture Global δεσμεύει με αυτό τον τρόπο το 25% της συνολικής χωρητικότητας του τερματικού σταθμού, ποσοστό που αντιστοιχεί στην εισαγωγή 12 φορτίων LNG ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η εμπορική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου.

«Η Venture Global είναι ενθουσιασμένη που επεκτείνει τη δυναμικότητα επαναεριοποίησής της στην Ευρώπη, μέσω του νέου τερματικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global, Mike Sabel. «Ως σημαντικό σημείο εισόδου LNG στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, αυτή η στρατηγικής σημασίας υποδομή θα αλλάξει τα δεδομένα, αναφορικά με την ενεργειακή διαφοροποίηση των αγορών στην περιοχή και την ενίσχυση του ασφαλούς και αξιόπιστου ενεργειακού εφοδιασμού τους» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Τρία «ναι» από τη Λευκωσία – Νέο αίτημα στο τραπέζι

Φωτοβολταϊκά: Δωρεάν «ηλιακό ρεύμα» για τουλάχιστον 13 χρόνια – Μεγαλύτερο όφελος για επιχειρήσεις

Υδρογόνο: Χαρτογράφηση της αγοράς σε Ελλάδα–Βουλγαρία – Κοινή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider