Warner Bros: Ενσωματώνει τεχνολογία AI της Google για αυτόματους υπότιτλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Warner Bros: Ενσωματώνει τεχνολογία AI της Google για αυτόματους υπότιτλους
Τις δυνάμεις της με την Google θα ενώσει η Warner Bros Discovery με στόχο να ενσωματώσει την τεχνολογία AI του τεχνολογικού κολοσσού στην video streaming πλατφόρμα της Max, για την αυτόματη δημιουργία υπότιτλων.

Τις δυνάμεις της με την Google θα ενώσει η Warner Bros Discovery με στόχο να ενσωματώσει την τεχνολογία AI του τεχνολογικού κολοσσού στην video streaming πλατφόρμα της Max, για την αυτόματη δημιουργία υπότιτλων.

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι εργάζονται για να κάνουν τους υπότιτλους της πλατφόρμας πιο ακριβείς χρησιμοποιώντας ένα νέο εργαλείο, το «caption AI».

Επισήμαναν ότι η τεχνολογία, που βασίζεται στην πλατφόρμα ανάπτυξης Vertex AI της Google για τα προϊόντα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, είναι σε θέση να μετατρέψει αυτόματα το περιεχόμενο βίντεο σε κείμενο. Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί για μη προγραμματισμένο περιεχόμενο στο Max, σε αντίθεση με σεναριακές εκπομπές και ταινίες όπου ο διάλογος είναι ήδη διαθέσιμος.

Το νέο εργαλείο μειώνει το κόστος που σχετίζεται με τη δημιουργία υπότιτλων έως και 50%, ενώ η δημιουργία νέων υπότιτλων αρχείων μπορεί επίσης να διαρκέσει έως και 80% λιγότερο χρόνο ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας AI της Google, δήλωσαν η Warner Bros. Discovery και η Google.

Ο Avi Saxena, επικεφαλής τεχνολογίας της επιχείρησης της Warner Bros. Discovery που δραστηριοποιείται απευθείας στον καταναλωτή, ανέφερε ότι η παροχή υψηλής ποιότητας υπότιτλοι ήταν σημαντική για την εταιρεία.

«Η συνεργασία με το Google Cloud για τη χρήση του Vertex AI στη ροή εργασιών AI υπότιτλων της Warner Bros. Discovery όχι μόνο βοήθησε στην επιτάχυνση της διαδικασίας δημιουργίας υποτίτλων, αλλά βελτίωσε επίσης την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητά μας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος», πρόσθεσε ο Saxena.

Ο Thomas Kurian, Διευθύνων Σύμβουλος του Google Cloud, του τμήματος υπολογιστών cloud του τεχνολογικού γίγαντα, είπε ότι η συνεργασία με την Warner Bros. Discovery απέδειξε τις δυνατότητες της AI να μεταμορφώσει μια ποικιλία διαδικασιών στη βιομηχανία πολυμέσων και ψυχαγωγίας που προσφέρουν πραγματικό επιχειρηματικό αντίκτυπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καλιφόρνια: Προσφυγή κατά της ExxonMobil για τον ρόλο της στη μόλυνση από πλαστικά

Κλείνει οριστικά το TikTok Music από τον Νοέμβριο

Boeing: Υποβάλλει την τελική της προσφορά για να τερματιστεί η απεργία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider