H&M: Υποβαθμίζει το περιθώριο κέρδους για το 2024 - Πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H&M: Υποβαθμίζει το περιθώριο κέρδους για το 2024 - Πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου
Η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο έκανε επίσης γνωστό την Πέμπτη πως τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. 

Δεν αναμένει πλέον να πιάσει τον στόχο του περιθωρίου κερδών για το σύνολο του έτους η H&M όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο έκανε επίσης γνωστό την Πέμπτη πως τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.

Η εταιρεία πασχίζει να τονώσει τα κέρδη της εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και σκληρού ανταγωνισμού από τον μεγαλύτερο Ισπανό ανταγωνιστή της Zara, που ανήκει στην Inditex, και την ταχεία ανάπτυξη του διαδικτυακού λιανοπωλητή, Shein.

«Προς το παρόν εκτιμούμε ότι το φετινό λειτουργικό περιθώριο θα είναι χαμηλότερο από 10%,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Erver σε δήλωση.

Τα λειτουργικά περιθώρια πλήρους έτους για το 2022 και το 2023 ήταν 3,2% και 6,2% αντίστοιχα και η H&M είχε προειδοποιήσει τον Ιούνιο ότι παράγοντες όπως το κόστος υλικών και το ξένο νόμισμα είχαν κάνει πιο δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος του 2024.

Οι καθαρές πωλήσεις έφτασαν τα 59 δισ. κορώνες μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31ης Αυγούστου, σε σύγκριση με 60,9 δισ. κορώνες το τρίτο τρίμηνο του 2023. Τα μικτά κέρδη ήταν 30,1 δισ. κορώνες και τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 3,5 δισ. κορώνες, σε σύγκριση με λειτουργικά κέρδη 4,7 δισ. κορώνες το τρίτο τρίμηνο του 2023.

«Το τρίμηνο ξεκίνησε με αργές πωλήσεις τον Ιούνιο λόγω του κρύου καιρού σε πολλές από τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές μας. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είδαμε τις πωλήσεις να αυξάνονται, με ακόμη ισχυρότερη ανάπτυξη πωλήσεων τον Σεπτέμβριο. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα, ολοκληρώνουμε το τρίτο τρίμηνο με πωλήσεις ίσες με πέρυσι σε τοπικά νομίσματα και με καλό έλεγχο του κόστους» τόνισε ο Erver.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider