Cenergy Holdings: Ισχυρές βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cenergy Holdings: Ισχυρές βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον
Οι εταιρείες της Cenergy Holdings επενδύουν διαχρονικά σε καινοτομία, τεχνολογία και υψηλή λειτουργική απόδοση με βασικό άξονα την ανάπτυξη και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.

Οι εταιρείες της Cenergy Holdings επενδύουν διαχρονικά σε καινοτομία, τεχνολογία και υψηλή λειτουργική απόδοση με βασικό άξονα την ανάπτυξη και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.

Κορυφαία σε Παγκόσμιο Επίπεδο

Η Cenergy Holdings, έχει εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίος παίκτης στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα, επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της σε διεθνές επίπεδο.

Με τις Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου στο χαρτοφυλάκιό της, η εταιρεία έχει επιτύχει να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών της, που έφτασε το προηγούμενο έτος τα 1,63 δισ. ευρώ, τα λειτουργικά της κέρδη (a-EBITDA) ανήλθαν σε 213,8 εκατ. ευρώ ενώ το τρέχον ανεκτέλεστο των παραγγελιών ξεπερνά τα 3,38 δισ. ευρώ. Σήμερα διαθέτει 5 μονάδες παραγωγής σε 3 χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία) . Το δυναμικό της ξεπερνά τους 3.400 εργαζομένους.

Η στρατηγική της ανάπτυξη στηρίζεται στους κύριους πυλώνες της ενεργειακής μετάβασης δηλαδή στον συνεχή εξηλεκτρισμό της οικονομίας, στο υδρογόνο ως το νέο «καθαρό» αέριο καύσιμο, στη δέσμευση και αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο των στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και στο φυσικό αέριο σαν μεταβατικό καύσιμο της μετάβασης αυτής.

Οι 5 παραγωγικές μονάδες σε 3 χώρες της ΝΑ Ευρώπης παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και τα διαθέτουν σε εξειδικευμένες εφαρμογές του κλάδου της ενέργειας σε πάνω από 70 χώρες.

Λειτουργική Αριστεία

Το οικονομικό αποτύπωμα της Cenergy Holdings, όχι μόνο είναι θετικό αλλά απεικονίζει και την ισχυρή αναπτυξιακή της προοπτική. Οι δύο θυγατρικές, η Ελληνικά Καλώδια και η Σωληνουργεία Κορίνθου, με επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ (CAPEX) την τελευταία δωδεκαετία, αφενός έχουν αναβαθμίσει την παραγωγική τους δυνατότητα και αφετέρου εισάγουν σταθερά καινοτόμες λύσεις και αυτοματισμούς στη λειτουργία τους, που οδηγούν σε καλύτερο προγραμματισμό παραγωγής, τεχνολογικά αναβαθμισμένες προϊοντικές λύσεις και ουσιαστικά καλύτερα προϊόντα για τους πελάτες της. Οι ετήσιες επενδύσεις σε CAPEX έχουν φτάσει σχεδόν 9% του κύκλου εργασιών σήμερα.

Η προσήλωση στην υψηλή ποιότητα και τεχνολογική ανωτερότητα των προϊόντων και λύσεων που παρέχουν έχει σαν αποτέλεσμα να επιλέγονται από τις μεγαλύτερες εταιρίες ενέργειας παγκοσμίως για:

• Θαλάσσια αιολικά πάρκα στη Βόρεια θάλασσα, τις ΗΠΑ μέχρι και τη Νότιο Ανατολική Ασία
• Αγωγούς σε μεγάλο βάθος στη Νότιο Ανατολική Μεσόγειο, τον Κόλπο του Μεξικού και την Αυστραλία
• Ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρικών διασυνδέσεων σε μεγάλα βάθη καθώς και λύσεις με το κλειδί στο χέρι (turnkey)
• Δίκτυα μεταφοράς υδρογόνου στην Ευρώπη και την Αυστραλία
• Πρωτοπόρα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στην Ολλανδία με υποθαλάσσιους αγωγούς
• Συμμετοχές σε διεθνείς οργανισμούς και σειρά ερευνητικών προγραμμάτων για πλωτά αιολικά πάρκα και δίκτυα μεταφοράς υδρογόνου που αναπτύσσουν τις λύσεις του άμεσου μέλλοντος της ενέργειας.

Είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι οι πελάτες που εμπιστεύονται την Εταιρεία για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων όπως αυτές της μεταφοράς ενέργειας σε μεγάλα θαλάσσια βάθη, απαιτούν υψηλότατα επίπεδα ποιότητας, αυστηρότατους ελέγχους αλλά και μια κουλτούρα μηδενικού λάθους στην παραγωγική διαδικασία λόγω του τεράστιου κόστους που ενδεχόμενα σφάλματα συνεπάγονται.

Ταυτόχρονα, αυτό που χαρακτηρίζει την Εταιρεία είναι η σταθερή προσήλωσή της στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία. Με αυτόν τον τρόπο, η Cenergy Holdings είναι σε θέση να ισχυροποιεί τη λειτουργική της επίδοση και αντίστοιχα να μεγιστοποιεί την προστιθέμενη αξία που προσφέρει στους πελάτες της μέσω των λύσεων που τους παρέχει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αριθμός των εργαζομένων σε επίπεδο έρευνας, ανάπτυξης και σχεδιασμού καινοτόμων λύσεων αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ σε σύνολο 3.400 εργαζομένων, μεγάλο μέρος είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή της σε ένα άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η επιτυχής προσήλωση στην καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή των λύσεων που παρέχει η Cenergy Holdings προς τους πελάτες της αντικατοπτρίζεται στην ισχυρή, διαρκώς αυξανόμενη εξαγωγική της δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εταιρείες της προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε αγορές που εκτείνονται από τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική ως την Ασία και από την Ευρώπη έως την Αυστραλία. Συνολικά, οι εταιρίες της έχουν εκτελέσει με επιτυχία σημαντικά έργα σε πάνω από 70 χώρες. Το ποσοστό των εξαγωγών βρίσκεται σήμερα στο 69% με τις πωλήσεις στην Ευρώπη (εκτός Ελλάδας) να αντιπροσωπεύουν το 44% περίπου του συνολικού κύκλου εργασιών. Η μεγαλύτερη άνοδος εκτός Ευρώπης καταγράφεται στις αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας, ενώ με την κατασκευή του υπερσύγχρονου εργοστασίου χερσαίων καλωδίων στις ΗΠΑ, αναμένεται να τονωθούν και οι πωλήσεις στην Αμερική, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική επέκτασης της εταιρείας και σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες περιοχές στον κλάδο της.

Η Cenergy Holdings αποδεικνύει έμπρακτα ότι με στοχευμένες επενδύσεις, εξωστρεφή στρατηγική ανάπτυξης και συνεχή δέσμευση στην καινοτομία και το R&D, μπορεί να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις του κλάδου της και να διατηρεί σταθερά τεχνολογικά προηγμένες λειτουργικές υποδομές που οδηγούν σε λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας οι οποίες καλύπτουν τις πλέον απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider