Μ. Ανατολή: Καθυστερήσεις, εκτροπές, ακυρώσεις πτήσεων λόγω της έντασης στην περιοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μ. Ανατολή: Καθυστερήσεις, εκτροπές, ακυρώσεις πτήσεων λόγω της έντασης στην περιοχή
Η ανησυχία σχετικά με τα προβλήματα στις αερομεταφορές καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή προκάλεσε σήμερα το πρωί και πτώση στις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου και του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών.

Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές με τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες σήμερα να εκτρέπουν ή να ακυρώνουν πτήσεις και με μεγάλες καθυστερήσεις να παρατηρούνται σε περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Η ανησυχία σχετικά με τα προβλήματα στις αερομεταφορές καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή προκάλεσε σήμερα το πρωί και πτώση στις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου και του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών.

Το Ιράν εξαπέλυσε χθες τη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για την ισραηλινή εκστρατεία κατά της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ του Λιβάνου προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ που απειλεί με «οδυνηρή απάντηση».

Σήμερα το πρωί, λιγοστές μόνο πτήσεις παρατηρήθηκαν στον ιρανικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τον χάρτη της FlightRadar24, περιλαμβανομένης της αεροπορικής εταιρείας flydubai, μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι η επίθεσή του τελείωσε.

Ωστόσο, οι πτήσεις σε ολόκληρη την περιοχή εξετράπησαν ή καθυστέρησαν με ελάχιστες ενδείξεις για επαναφορά στο φυσιολογικό.

Αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν πτήσεις τους προς το Ισραήλ και τον Λίβανο στον απόηχο των κλιμακούμενων συγκρούσεων και πολλές από αυτές είπαν ότι δεν θα τις επαναλάβουν μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Οκτωβρίου.

Τόσο η British Airways όσο και η Air France-KLM ανακοίνωσαν ότι οι ακυρώσεις πτήσεών τους προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, περιλαμβανομένης και της 7ης Οκτωβρίου, ημέρας που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η κίνηση πάνω από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, του Καΐρου και της Αττάλειας παρέμενε πυκνή καθώς πολλές πτήσεις συνεχίζουν να αποφεύγουν τμήματα του εναέριου χώρου της Μέσης Ανατολής.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανέφερε ότι το 85% των αναχωρήσεων καθυστέρησε, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού ακύρωσε το 60% των πτήσεών του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ, καθυστέρηση σημείωσε το 67% των αεροπορικών αφίξεων.

Τα τελευταία αυτά προβλήματα στις αερομεταφορές αναμένεται να επιφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στη βιομηχανία η οποία ήδη αντιμετωπίζει μια σειρά περιορισμών εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς και στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Αεροπορικές εταιρείες προσαρμόζουν τις πτήσεις τους

Πολλές αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κόλπου προσάρμοσαν τις διαδρομές πτήσεών τους προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των επιβατών έπειτα από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Etihad Airways

Η αεροπορική εταιρεία του Αμπού Ντάμπι Etihad Airways ανακοίνωσε ότι προσαρμόζει την διαδρομή πολλών πτήσεων σήμερα εξαιτίας των περιορισμών στον εναέριο χώρο σε τμήματα της Μέσης Ανατολής. Η Etihad ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί διαρκώς την ασφάλεια και τις επικαιροποιήσεις που αφορούν την κίνηση στον εναέριο χώρο καθώς εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή.

Emirates Airlines

Η Emirates ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς και από το Ιράκ (στη Βασόρα και τη Βαγδάτη), το Ιράν και την Ιορδανία για σήμερα και αύριο. Η αεροπορική εταιρεία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην περιοχή και βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τυχόν εξελίξεις.

Qatar Airways

Η Qatar Airways ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις προς και από το Ιράκ και το Ιράν εξαιτίας του κλεισίματος του εναέριου χώρου.

Flydubai

Η Flydubai ακύρωσε τις πτήσεις προς την Ιορδανία, το Ιράκ, το Ισραήλ και το Ιράν για σήμερα και αύριο εξαιτίας του προσωρινού κλεισίματος του εναέριου χώρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στο Reuters.

Kuwait Airways

Η Kuwait Airways ανακοίνωσε χθες ότι προσάρμοσε τις διαδρομές πτήσεων για ορισμένες από τις υπηρεσίες της με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων. «Πρόκειται για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των επιβατών», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider