Μπλουμ (VW): Οι δασμοί στα κινεζικά οχήματα μπορεί να επιφέρουν τα αντίποινα του Πεκίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλουμ (VW): Οι δασμοί στα κινεζικά οχήματα μπορεί να επιφέρουν τα αντίποινα του Πεκίνου
Ο Όλιβερ Μπλουμ αντί για τιμωρητικούς δασμούς προτείνει μια αμοιβαία συμφωνία για επενδύσεις από πλευράς των Κινέζων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσαρμογής των σχεδιαζόμενων δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Όλιβερ Μπλουμ ανέφερε ότι «αντί για τιμωρητικούς δασμούς, αυτό που θα πρέπει να υπάρξει είναι μια αμοιβαία συμφωνία για επενδύσεις. Όσοι επενδύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεργάζονται με τοπικές εταιρείες, οπότε θα πρέπει να ωφεληθούν όσον αφορά το θέμα των δασμών».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να επιβάλλει δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα, δήλωσε την Παρασκευή στέλεχος της ΕΕ, ακόμη και μετά τις αντιρρήσεις της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης τη Γερμανία, και τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. - μια εξέλιξη που θέτει στο προσκήνιο τη μεγαλύτερη εμπορική διαμάχη των Βρυξελλών με το Πεκίνο την τελευταία δεκαετία. Οι προτεινόμενοι δασμοί στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα θα φτάσουν έως και 45% και πρόκειται να επιβληθούν από τον επόμενο μήνα για πέντε χρόνια.

Η Κομισιόν, δήλωσε ότι μέσω της επιβολής των δασμών θα αντικρούσει αυτό που θεωρεί ως άδικες κινεζικές επιδοτήσεις προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας και ιδιαίτερα προς αυτές που κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα. Πάντως η Επιτροπή έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το Πεκίνο.

Από την πλευρά του, ο Μπλουμ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag εξέφρασε την ανησυχία του ότι υπάρχει κίνδυνος για αντίποινα από την Κίνα, τα οποία μπορεί να βλάψουν τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider