Krivek: H κρητική εταιρεία με τζίρο 50 εκατ. ευρώ και στόχο τη Ηoreca

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Krivek: H κρητική εταιρεία με τζίρο 50 εκατ. ευρώ και στόχο τη Ηoreca
Ποια τα σχέδια και η επιχειρηματική διαδρομή της εταιρείας επεξεργασίας και διανομής κρεάτων και θαλασσινών.

Σε κύκλο εργασιών ύψους 50 εκατ. ευρώ προσβλέπει το 2024 η Krivek, μια κρητική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή κρέατος και θαλασσινών, καθώς και στην εμπορία και διανομή τροφίμων σε όλα τα δίκτυα Ελλάδας και εξωτερικού.

Με περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η εταιρεία επικεντρώνεται στην παραγωγή νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, καθώς και κατεψυγμένων αλιευμάτων.

«Πέρυσι είχαμε κύκλο εργασιών 48,5 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένουμε να φτάσει στα 50 εκατ. ευρώ», δηλώνει στη γνωριμία του με τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Φασουλάς.

Από αυτά δε, τα 40 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από το κανάλι της Horeca, ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ από τη μικρή λιανική.

Κρέας

Μόνο στην παραγωγή κρέατος, η Krivek απασχολεί περισσότερους από 140 εξειδικευμένους εργαζόμενους, διαθέτει χώρους παραγωγής της τάξης των 2.400 τμ και μπορεί να επεξεργάζεται περισσότερους από 17 τόνους ανά ημέρα.

Ειδικότερα, επικεντρώνεται στην παραγωγή και επεξεργασία κρέατος (αποστέωση, κοπές), την τυποποίηση, καθώς και στην παραγωγή κρεατοσκευασμάτων - προψημένων και μη (γύρος, μπιφτέκια, σουβλάκια, λουκάνικα, κ.α), με στόχο τον κλάδο του food service και της λιανικής.

«Η τυποποίηση του κρέατος είναι κομβικής σημασίας. Διαφορετικά το κρέας δεν θα έχει ζωή», εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Φασουλάς, αποδεικνύοντας την αγάπη του για τα προϊόντα του.

Ψάρι

Την ίδια στιγμή, τα ψάρια και αλιεύματα Vira αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά brand του ομίλου. Προέρχονται από τους μεγαλύτερους πιστοποιημένους οίκους που διαθέτουν υπερσύγχρονους αλιευτικούς στόλους, ενώ η εταιρεία τα επεξεργάζεται και τα τυποποιεί, σε συσκευασίες που καλύπτουν τόσο την αγoρά Ηoreca, όσο και τη λιανική.

Στη δραστηριότητα δε που αφορά στα αλιεύματα, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε επένδυση ύψους 5,2 εκατ. ευρώ.

Στα άμεσα σχέδια δε της εταιρείας βρίσκεται η επέκταση της βασικής της παραγωγικής μονάδας, ενώ όπως αποκαλύπτει ο κ. Φασουλάς, το ενδιαφέρον των επενδυτών για την εταιρεία είναι σημαντικό. «Κάποιο fund μας πλησίασε αλλά εγώ δεν τα θέλω αυτά… », τονίζει με νόημα.

Η συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Η Krivek διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης της αλυσίδας να επεκτείνει τις συνεργασίες της με τοπικούς παραγωγούς, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την ανάπτυξη της αγροτικής, κτηνοτροφικής παραγωγής και αλιείας.

Η συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την Krivek ξεκίνησε το 2009 και αφορά στην προμήθεια κρεάτων, ψαριών και αλιευμάτων, τόσο νωπών όσο και κατεψυγμένων, για τα καταστήματα της αλυσίδας στην Κρήτη αλλά και πανελλαδικά.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Φασουλά, η συνεργασία της εταιρείας του με την ΑΒ Βασιλόπουλος συνεισφέρει περί τα 3,5 εκατ. ευρώ στον συνολικό κύκλο εργασιών της.

Πώς ξεκίνησαν όλα

«Ο πατέρας μου ήταν κτηνοτρόφος και η μητέρα μου διατηρούσε μπακάλικο όπου πουλούσε τυροκομικά. Εγώ όμως ήθελα να γίνει κρεοπώλης», περιγράφει χαρακτηριστικά ο κ. Φασουλάς.

Και συνεχίζει: «Και τα κατάφερα. Το 1985 άνοιξα το πρώτο μου κρεοπωλείο στη Χερσόνησο Ηρακλείου σε έναν χώρο μόλις 27 τμ...».

Τελικά, μια δεκαετία αργότερα και δη το 1995 ιδρύθηκε η Krivek, με αρχική στόχευση το κρέας, ενώ το ψάρι ακολούθησε κάποια χρόνια αργότερα.

Το 2011 λειτούργησε υποκατάστημα της εταιρείας στη Βιομηχανική Ζώνη Ηρακλείου, ενώ ακολούθησαν υποκαταστήματα σε Ρόδο (2013), Αθήνα (2016), 2019 (Κω).

Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει δύο καταστήματα cash & carry, ένα στη Χερσόνησο και ένα στα Μάλια, ενώ τα προϊόντα της Krivek έχουν παρουσία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 180 υπαλλήλους, ενώ διαθέτει κι έναν ιδιόκτητο στόλο 50 φορτηγών. Να σημειωθεί μάλιστα ότι το 2023 αύξησε κατά 15% τις απολαβές των υπαλλήλων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider