Στα χέρια της Rio Tinto η Arcadium για 6,7 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της Rio Tinto η Arcadium για 6,7 δισ. δολάρια
H Rio Tinto θα αποκτήσει την αμερικανική εταιρεία παραγωγής λιθίου Arcadium έναντι 6,7 δισ. δολαρίων. 

H Rio Tinto θα αποκτήσει την αμερικανική εταιρεία παραγωγής λιθίου Arcadium έναντι 6,7 δισ. δολαρίων, καθώς οι συζητήσεις για το mega deal που έγιναν γνωστές πριν από μερικά 24ωρα φαίνεται πως ευδοκίμησαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rio Tinto, Τζέικομπ Στάουσχολμ, δήλωσε ότι η εξαγορά είναι «ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας: τη δημιουργία μίας επιχείρησης λιθίου παγκόσμιας κλάσης που μαζί με κορυφαίες εταιρίες αλουμινίου και χαλκού, θα αναλάβουν την προμήθεια υλικών που απαιτούνται για την ενεργειακή μετάβαση».

Ο CΕΟ της Arcadium Lithium, Πολ Γκρέιβς, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «είναι πεπεισμένος ότι αυτή είναι μια συναρπαστική προσφορά που αντικατοπτρίζει μια πλήρη και δίκαιη μακροπρόθεσμη αξία για την επιχείρησή μας και μειώνει τον κίνδυνο της έκθεσης των μετόχων μας στην αστάθεια της αγοράς».

Η χρηματιστηριακή αξία της Arcadium ανέρχεται επί του παρόντος στα 4,56 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, με τη μετοχή της να σημειώνει ράλι 37% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Rio Tinto που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο υποχωρεί 4,7% επί του παρόντος σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Με την εξαγορά, η Rio Tinto γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές λιθίου, πίσω μόνο από την Albemarle και την SQM. Παράλληλα, αποκτά πρόσβαση σε ορυχεία και εργοστάσια επεξεργασίας σε 4 ηπείρους.

Στα οικονομικά μεγέθη του δευτέρου τριμήνου, η Arcadium, προέβλεψε άλμα 25% στους όγκους πωλήσεών της για το 2024, σε σύγκριση με το 2023. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης τις προθέσεις της να αυξήσει τα επίπεδα παραγωγής στην Αργεντινή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ληξιπρόθεσμα χρέη: Μειώνονται οι μικροί, αυξάνονται όσοι έχουν μεσαίες και μεγάλες οφειλές

Cenergy: Η επένδυση στις ΗΠΑ «αντίγραφο» του εργοστασίου στη Θήβα – Στα 20 δισ. δολάρια η αμερικανική αγορά καλωδίων

Πώς η ελληνική μεταποίηση «έσβησε» την δεκαετία της κρίσης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider