Βρετανία: «Βουτιά» σχεδόν 5% για την Sainsbury's μετά το ψαλίδισμα του ποσοστού των Καταριανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Βουτιά» σχεδόν 5% για την Sainsbury's μετά το ψαλίδισμα του ποσοστού των Καταριανών
Στη μείωση του ποσοστού που κατέχει στην Sainsbury's κάτω από το 10% προχώρησε η Qatar Investment Authority (QIA), πουλώντας μετοχές 400 εκατ. δολαρίων, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Στη μείωση του ποσοστού που κατέχει στην Sainsbury's κάτω από το 10% προχώρησε η Qatar Investment Authority (QIA), πουλώντας μετοχές 400 εκατ. δολαρίων, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, τo κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ πούλησε συνολικά 110 εκατ. μετοχές της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην τιμή των 2,8 λιρών, μειώνοντας το ποσοστό της στο 9,2% από 14,2% προηγουμένως.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Sainsbury's υποχωρεί σχεδόν 5% στις συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου,

Η QIA είναι μέτοχος στην Sainsbury's από το 2007, όταν κατείχε σχεδόν το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της αλυσίδας, ενώ άρχισε να μειώνει το ποσοστό της το 2021

Σημειώνεται πως η Sainsbury's διατηρεί μερίδιο περίπου 15% στην αγορά των σούπερ μάρκετ της Μεγάλης Βρετανίας, πίσω μόνο από την Tesco.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Porsche: «Βουτιά» 29% στις πωλήσεις της στην Κίνα από τις αρχές του 2024

TD Bank: Πρόστιμο 3 δισ. δολαρίων στην 10η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider