S&P: Οι κολοσσοί της Ινδίας θα δαπανήσουν 800 δισ. δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S&P: Οι κολοσσοί της Ινδίας θα δαπανήσουν 800 δισ. δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια
Έτοιμοι να τριπλασιάσουν σχεδόν τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες είναι οι ινδικοί κολοσσοί, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στα 800 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, καθώς επιδιώκουν στα κέρδη μέσα από την πράσινη ανάπτυξη. 

Έτοιμοι να τριπλασιάσουν σχεδόν τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες είναι οι ινδικοί κολοσσοί, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στα 800 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, καθώς επιδιώκουν την ανάπτυξη ενώ βάζουν την οικονομία στην πορεία προς ένα πιο πράσινο μέλλον

Περίπου το 40% των δαπανών τους θα είναι σε νέες επιχειρήσεις, όπως το πράσινο υδρογόνο, η καθαρή ενέργεια, οι ημιαγωγοί, τα ηλεκτρικά οχήματα και η αεροπορία, αναφέρει η S&P Global σε έκθεσή της τη Δευτέρα.

Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί οίκοι της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων των Adani Group, Reliance Industries Ltd. και Tata Group, πρόκειται να δαπανήσουν περίπου 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτούς τους τομείς, έγραψαν αναλυτές με επικεφαλής τον Neel Gopalakrishnan, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι πιθανές επενδύσεις συνδυάζονται με ένα ευρύτερο όραμα της πολιτικής ηγεσίας της Ινδίας να απαλλάξει την οικονομία από την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα. Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εκπομπός άνθρακα στον κόσμο, χρειάζεται 12,4 τρισ. δολάρια σε επενδύσεις για να επιτύχει τον στόχο του να φτάσει στο καθαρό μηδέν μέχρι το 2070.

Όπως αναφέρει η έκθεση, άλλοι κολοσσοί όπως οι όμιλοι Birla, Mahindra, Hinduja, Bajaj και Murugappa, θα επικεντρωθούν στις καθιερωμένες επιχειρήσεις τους για να «τονώσουν την κλίμακα και την κερδοφορία», ενώ αναφέρει ότι περίπου 400 δισ. έως 500 δισ. δολάρια από τις επενδύσεις θα «πέσουν» σε υπάρχουσες επιχειρήσεις.

Όπως εκτιμά η S&P Global, οι κολοσσοί που έχουν επικεφαλής τον Mukesh Ambani και τον Gautam Adani, τους δύο πλουσιότερους άνδρες της Ασίας, θα ενισχύσουν το μερίδιο αγοράς τους τα επόμενα χρόνια και θα έχουν ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών που επικεντρώνονται σε ένα κλάδο.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Σε τροχιά να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος έως το 2027

Βρισκόταν στην Αθήνα όταν έμαθε ότι πήρε Νόμπελ

Ποιοι είναι οι 3 Νομπελίστες οικονομολόγοι του 2024

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider