Boeing: Συμφωνίες άντλησης κεφαλαίων για να αποφύγει την κρίση ρευστότητας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Συμφωνίες άντλησης κεφαλαίων για να αποφύγει την κρίση ρευστότητας
Ένα βήμα προς την άντληση ποσού ύψους έως 25 δισ. δολαρίων έκανε η Boeing.

Ένα βήμα για την άντληση ρευστότητας 25 δισ. δολαρίων, έκανε η Boeing. Τα κεφάλαια αυτά θα δώσουν στη δοκιμαζόμενη κατασκευάστρια αεροσκαφών τους πόρους που χρειάζεται για αντιμετωπίσει την παραλυτική απεργία των υπαλλήλων αλλά και μια σειρά λειτουργικών εμποδίων.

Η εταιρεία υπέβαλε, συγκεκριμένα, αίτημα στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για να πουλήσει έναν οποιοδήποτε συνδυασμό ομολόγων και μετοχών. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να αυξήσει την πρόσβασή της στη ρευστότητα, καθώς προσπαθεί να αποφύγει την υποβάθμισή της σε «junk» από τους οίκους αξιολόγησης ομολόγων και να βρεθεί αντιμέτωπη με υψηλότερα κόστη δανεισμού.

Σε σχόλιό της στο Bloomberg, η διοίκηση εκτίμησε πως η παραπάνω κίνηση θα της δώσει ευελιξία για μια περίοδο τριών ετών ούτως ώστε να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές κεφαλαίων και να στηρίξει τον ισολογισμό της.

Η Boeing έκλεισε ξεχωριστά μία νέα πιστωτική συμφωνία για κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων που θα της παράσχει «επιπλέον βραχυπρόθεσμη πρόσβαση σε ρευστότητα, καθώς προσπαθεί να αντεπεξέλθει στο δύσκολο, αυτό, περιβάλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider