ASML: Υποβάθμισε τις προβλέψεις για το 2025 - «Καπνός» 48,7 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ASML: Υποβάθμισε τις προβλέψεις για το 2025 - «Καπνός» 48,7 δισ. ευρώ
Την Τρίτη, η μετοχή της ASML σημείωσε βουτιά έως και 16%.

Σε υποβάθμιση του guidance για τις συνολικές πωλήσεις του 2025 προχώρησε η ολλανδική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ASML, αναμένοντας να κυμανθούν μεταξύ 30 δισ. και 35 δισ. ευρώ σε σύγκριση με έως 40 δισ. ευρώ που είχε αναφέρει προηγουμένως.

Η ASML έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο την Τρίτη, μία ημέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω ενός «τεχνικού σφάλματος» στην ιστοσελίδα της.

Οι παραγγελίες για το γ' τρίμηνο ήταν 2,6 δισ. ευρώ αρκετά κάτω από την εκτίμηση της LSEG για 5,6 δισ. ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις, ωστόσο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες και έφτασαν στα 7,5 δισ. ευρώ.

«Ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν ισχυρές εξελίξεις και προοπτικές ανόδου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, κάποια τμήματα της αγοράς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν. Φαίνεται ότι αυτή η ανάκαμψη είναι πιο σταδιακή από ό,τι αναμενόταν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Christophe Fouquet.

Την Τρίτη, η μετοχή της ASML σημείωσε βουτιά έως και 16%.

Η πτώση της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να χάσει 48,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιοποίηση μέσα σε μία μόνο ημέρα, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adidas: Τρίτη αναθεώρηση του guidance μετά από ένα δυνατό γ' τρίμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider