Fiera Capital: Γιατί στηρίζουμε την Attica Bank, συμμετέχοντας στην ΑΜΚ

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Fiera Capital: Γιατί στηρίζουμε την Attica Bank, συμμετέχοντας στην ΑΜΚ
Tη στήριξή της στην Attica Bank στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, γνωστοποίησε σήμερα και με δική της ανακοίνωση από το Λονδίνο, η Fiera Capital. 

στήριξή της στην Attica Bank στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, γνωστοποίησε σήμερα και με δική της ανακοίνωση από το Λονδίνο, η Fiera Capital.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Fiera Capital (UK) Limited, κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 116,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στις 30 Ιουνίου 2024, ανακοινώνει τη δέσμευσή της να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Η συμμετοχή της Fiera θα πραγματοποιηθεί μέσω της συνδρομής αδιάθετων μετοχών στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Η εν εξελίξει ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank, η οποία ανέρχεται έως και στα 735 εκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύει την τελευταία σημαντική αναδιάρθρωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) σε ολόκληρο το σύστημα μέσω του προγράμματος "Ηρακλής III" της Attica Bank.
Υπό την ηγεσία της διακεκριμένης στον κλάδο Ελένης Βρεττού, Διευθύνουσας Συμβούλου της Attica Bank, και του μακροχρόνιου μετόχου Thrivest, η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να παρέχει την απαραίτητη ενίσχυση κεφαλαίων και κάλυψη για την υποστήριξη της λειτουργικής συγχώνευσης της τράπεζας με την Παγκρήτια Τράπεζα, μια πρώην συνεταιριστική τράπεζα που ιδρύθηκε το 1993.

Σχολιάζοντας την ανακεφαλαιοποίηση, ο Vijay Singh, Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου στις Δημόσιες Αγορές της Fiera Capital (UK) Limited, δήλωσε: «Η Attica Bank και η κορυφαία ομάδα διοίκησής της έχουν επιτύχει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα ένα υγιές ισοζύγιο με εξαιρετική ποιότητα ενεργητικού».

«Η συναρπαστική πορεία προς τα εμπρός, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, περιλαμβάνει την κάλυψη των πιστωτικών αναγκών ενός από τους πιο δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Είναι προνόμιο να συμμετέχουμε στην επιτυχία και την ισχυρή πορεία της Attica Bank εντός της Ευρωζώνης, όπου ως challenger bank αξιοποιεί την επιχειρηματική της ευελιξία για την ανάπτυξη εξαιρετικών προϊόντων».

«Με αυτό το πνεύμα, η Fiera δεσμεύεται να υποστηρίξει την Attica Bank στην αποστολή της να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η προοπτική αυτής της στρατηγικής επένδυσης δεν θα ενισχύσει μόνο τη θέση της Attica Bank στην αγορά, αλλά θα συμβάλει και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fiera που ήρθε και οι επόμενοι - Πίσω τα στεγαστικά - Φουλ οι μηχανές

Ποιες τράπεζες θεωρεί συστημικές η ΤτΕ

Ξηρουχάκης (ΤΧΣ) στο Bloomberg: Οι τράπεζες στην Ελλάδα μετατράπηκαν στα πιο επιθυμητά assets στην Ευρώπη

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider