Δισεκατομμυριούχος επενδυτής που «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Nvidia: «Γλείφω τις πληγές μου»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος επενδυτής που «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Nvidia: «Γλείφω τις πληγές μου»
Ο διάσημος διαχειριστής hedge fund και ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Duquesne, Stanley Druckenmiller, παραδέχεται ότι δεν είναι ο «Oracle of Omaha», Γουόρεν Μπάφετ.

Ο διάσημος διαχειριστής hedge fund και ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Duquesne, Stanley Druckenmiller, παραδέχεται ότι δεν είναι ο «Oracle of Omaha», Γουόρεν Μπάφετ, αφού βιαστηκε να πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό του στην Nvidia, μία απόφαση για την οποία έχει μετανιώσει.

«Έχω κάνει τόσα πολλά λάθη στην επενδυτική μου καριέρα – ένα από αυτά ήταν ότι πούλησα όλες τις μετοχές της Nvidia που είχα πιθανώς κάπου μεταξύ 800 και 950 δολαρίων. Νομίζω τώρα ότι είναι κάπου γύρω στα 1300 δολάρια», δήλωσε ο Druckenmiller σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, ο οποίος δεν είχε ποτέ απώλειες ούτε ένα τρίμηνο στη διάρκεια της 30χρονης καριέρας του, είπε ότι έκανε ένα «μεγάλο λάθος», αφού αρχικά πίστευε ότι θα τις κρατούσε για χρόνια.

Τα σχόλια του Druckenmiller δεν λαμβάνουν υπόψη την διάσπαση μετοχών 10 προς 1 στην οποία προχώρησε η Nvidia από τις αρχές Ιουνίου. Η μετοχή έκλεισε την Τετάρτη στα 135,72 δολάρια. Σε διαίρεση προσαρμοσμένη βάση, οι πωλήσεις του θα πραγματοποιούνταν μεταξύ 80 και 95 δολάρια.

Η Nvidia ήταν ο κύριος εκφραστής της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης και εκείνη που φυσικά κέρδισε τα περισσότερα, πουλώντας τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της σε κορυφαίες εταιρείες cloud και στους μεγαλύτερους προγραμματιστές γλωσσικών μοντέλων. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 239% πέρυσι και αυξήθηκε κατά 174% το 2024, κλείνοντας με νέο ρεκόρ τη Δευτέρα.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Druckenmiller αποκάλυψε στο CNBC ότι μείωσε την συμμετοχή της Duquesne στη Nvidia στα τέλη Μαρτίου. Λαμβάνοντας υπόψη τη διάσπαση, ο Duquesne κατείχε περίπου 6,18 εκατομμύρια μετοχές στην αρχή του έτους, 1,76 εκατομμύρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου και 214.000 όταν έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο. Το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η Nvidia ήταν η κορυφαία συμμετοχή του. Εκείνη την εποχή, είχε 8,75 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν διατηρούσε ολόκληρο το μερίδιο, αυτή τη στιγμή θα άξιζε περίπου 1,19 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και νόμιζα ότι η αποτίμηση ήταν "πλούσια"», τόνισε ο Druckenmiller στο Bloomberg. «Η Nvidia είναι μια υπέροχη εταιρεία και αν το τίμημα πέσει, θα εμπλακούμε ξανά. Αλλά αυτή τη στιγμή, γλείφω τις πληγές μου από μια κακή πώληση».

Η Nvidia αναμένεται να δημοσιεύσει τριμηνιαία αποτελέσματα τον Νοέμβριο, αλλά οι περισσότεροι από τους κορυφαίους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένου των Meta, Microsoft, Amazon και Alphabet θα αναφέρουν οικονομικά στοιχεία αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Druckenmiller είχε δηλώσει στο CNBC τον Μάιο ότι η Nvidia ήταν «λίγο υπερεκτιμημένη τώρα, αλλά υποτιμημένη μακροπρόθεσμα». Πρόσθεσε ότι έμαθε για πρώτη φορά για την Nvidia το 2022, όταν «δεν ήξερα καν πως να συλλαβήσω το όνομα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκτοξεύθηκαν κατά 20% οι πωλήσεις iPhone 16 στην Κίνα

Intrum: Προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό η αναδιάρθρωση – Καμία επίπτωση στην Ελλάδα

Amazon: Όσοι δεν θέλετε να επιστρέψετε στο γραφείο, παραιτηθείτε

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider