Εκτοξεύθηκαν κατά 20% οι πωλήσεις iPhone 16 στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκτοξεύθηκαν κατά 20% οι πωλήσεις iPhone 16 στην Κίνα
iphone 16
Αυξημένες κατά 20% ήταν οι πωλήσεις του iPhone 16 στην Κίνα κατά τις πρώτες τρεις εβδομάδες κυκλοφορίας του, σε σχέση με το μοντέλο του 2023.

Αυξημένες κατά 20% ήταν οι πωλήσεις του iPhone 16 στην Κίνα κατά τις πρώτες τρεις εβδομάδες κυκλοφορίας του, σε σχέση με το μοντέλο του 2023, ένα σημάδι πως κατάφερε να κερδίσει ξανά μερίδιο στην μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο.

Το iPhone 16 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο και μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το προκάτοχό του, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι στρέφονται προς τα ακριβότερα μοντέλα της σειράς και οι πωλήσεις των iPhone 16 Pro και Pro Max αυξήθηκαν κατά 44% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά.

Αν και τα δεδομένα καλύπτουν το φάσμα μόνο τριών εβδομάδων, η κυκλοφορία του νέου iPhone φαίνεται να είναι πιο επιτυχημένη από την προηγούμενη. «Ζητήματα με την παραγωγή είχαν επιβαρύνει από νωρίς την σειρά iPhone 15, γεγονός που μπορεί να περιόρισε τις αρχικές πωλήσεις», δήλωσε ο αναλυτής της Counterpoint, Ivan Lam.

Ακόμη, η Apple αντιμετώπισε τον ανταγωνισμό από την σειρά Mate 60 της Huawei που «κέρδισε» τους καταναλωτές με έναν επεξεργαστή made in China.

«Δεδομένης της ομαλής εκκίνησης της παραγωγής, της συνεπούς στρατηγικής τιμολόγησης και του κύματος αναβαθμίσεων από τους υπάρχοντες χρήστες iPhone, η σειρά iPhone 16 γνώρισε σημαντική ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά της Κίνας», πρόσθεσε ο Lam.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrum: Αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ, για αναδιάρθρωση χρέους 4,7 δισ. δολαρίων

Netflix: Στα 9,83 δισ. δολάρια τα έσοδα γ' τριμήνου - Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider