Intrum: Αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ, για αναδιάρθρωση χρέους 4,7 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Intrum: Αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ, για αναδιάρθρωση χρέους 4,7 δισ. δολαρίων
Αίτηση προστασίας από πτώχευση, στο πλαίσιο του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα στις ΗΠΑ, κατέθεσε η Intrum, o μεγαλύτερος servicer της Ευρώπης, καθώς επιδιώκει να αναδιαρθρώσει χρέος ύψους 4,7 δισ. δολαρίων. 

Αίτηση προστασίας από πτώχευση, στο πλαίσιο του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα στις ΗΠΑ, κατέθεσε η Intrum, o μεγαλύτερος servicer της Ευρώπης, καθώς επιδιώκει να αναδιαρθρώσει τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με το Reuters, έπειτα από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τα υψηλά επιτόκια, η εταιρεία έφτασε σε μια δύσκολη κατάσταση, με το χρέος της να φτάνει τα 4,69 δισ. δολάρια στα τέλη Ιουνίου.

«Η Intrum αναμένει να βγει από την διαδικασία του Chapter 11 και τη διαδικασία αναδιοργάνωσης με ρευστότητα προκειμένου να εκτελέσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να είναι έτοιμη για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η μετοχή της βρέθηκε να υποχωρεί πάνω από 2,5% μετά την ανακοίνωση.

Η Intrum είχε λάβει στήριξη για αναδιάρθρωση χρέους από το 73% των ομολογιούχων της, ποσοστό αρκετό για να ενταχθεί στο άρθρο 11. Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν έως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ το σχέδιο αναδιάρθρωσης εκτιμάται να έχει εγκριθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκτοξεύθηκαν κατά 20% οι πωλήσεις iPhone 16 στην Κίνα

Αιφνιδιαστική άνοδος για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider