Αιφνιδιαστική άνοδος για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αιφνιδιαστική άνοδος για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία
Ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν σε φυσικά και online καταστήματα αυξήθηκαν κατά 0,3% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία, με ώθηση από τις πωλήσεις υπολογιστών και ηλεκτρονικών ειδών, παρά το γενικότερο σκηνικό αβεβαιότητας που επικρατεί από τις φορολογικές αυξήσεις που αναμένονται στον προϋπολογισμό.

Ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν σε φυσικά και online καταστήματα αυξήθηκαν κατά 0,3% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση 0,4%.

Η άνοδος - έκπληξη δίνουν μία «ανάσα» στην κυβέρνηση του Στάρμερ η οποία προσπαθεί να αμβλύνει το καταστροφολογικό αφήγημα που επικρατεί σχετικά με την κατάσταση των δημοσιονομικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι προειδοποιήσεις των Εργατικών για «σκληρές αποφάσεις» που πρέπει να ληφθούν θεωρήθηκαν υπαίτιες για την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ρυθμός ανάπτυξης 4,6% στο γ' τρίμηνο - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις βασικά μεγέθη της οικονομίας

Εκτοξεύθηκαν κατά 20% οι πωλήσεις iPhone 16 στην Κίνα

Στον βηματισμό της ΕΚΤ η κεντρική τράπεζα της Δανίας - Μείωση επιτοκίων κατά 25 μ.β.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider