Netflix: Στα 9,83 δισ. δολάρια τα έσοδα γ' τριμήνου - Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Netflix: Στα 9,83 δισ. δολάρια τα έσοδα γ' τριμήνου - Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις
Τα οικονομικά αποτελέσματα με έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το γ' τρίμηνο παρουσίασε η Netflix

Τα οικονομικά αποτελέσματα με έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το γ' τρίμηνο παρουσίασε η Netflix μετά το «καμπανάκι» της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσός του streaming ανέφερε κέρδη 5,40 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με τα 5,12 δολάρια που αναμενόταν από την LSEG.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 9,83 δισ. δολάρια, έναντι 9,77 που ήταν η εκτίμηση της LSEG.

Οι συνδρομές επί πληρωμή ανήλθαν σε 282,7 δισ., σε σύγκριση με τους 282,15 που αναμενόταν σύμφωνα με την Street Account.

Η Netflix πρόσθεσε 5,1 εκατομμύρια συνδρομητές κατά τη διάρκεια του γ' τριμήνου, περισσότερους από ότι αναμενόταν από την Street Account (4,5 εκατ.).

Από το 2025, η Netflix δεν θα ενημερώνει πλέον τους επενδυτές για τον αριθμό των συνδρομητών της, καθώς μετατοπίζει την εστίαση προς τα έσοδα και άλλα οικονομικά μεγέθη ως δείκτες της οικονομικής της ανάπτυξης.

Για το δ' τρίμηνο, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδα να φτάσουν τα 10,13 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 4,23 δολάρια.

Για το σύνολο του 2025 εκτιμά ότι θα κυμανθούν μεταξύ 43 και 44 δισ. δολαρίων, καθώς εφαρμόζει βελτιώσεις στο περιεχόμενο που προσφέρει και επενδύει σε νέες πρωτοβουλίες όπως διαφημίσεις και παιχνίδια. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης των εσόδων αναμένεται να προέλθει από ότι αποκάλεσε ως «υγιή αύξηση των συνδρομών επί πληρωμή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: Εκτίναξη 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Tom Gores το 27% των Los Angeles Chargers

Expedia: Σε συζητήσεις με την Uber για το ενδεχόμενο εξαγοράς - «Άλμα» 7% της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider