Η UBS πουλά το 50% της Swisscard στην American Express

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η UBS πουλά το 50% της Swisscard στην American Express
Η UBS αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» μέρος των δραστηριοτήτων της Credit Suisse που απέκτησε το περασμένο έτος, πουλώντας το 50% του μεριδίου της στον πάροχο πιστωτικών καρτών Swisscard.

Η UBS αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» μέρος των δραστηριοτήτων της Credit Suisse που απέκτησε το περασμένο έτος, πουλώντας το 50% του μεριδίου της επί του παρόχου πιστωτικών καρτών Swisscard.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Swisscard, «η UBS θα πουλήσει το 50% του μεριδίου της στον εταίρο της, την American Express», ενώ δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το deal.

Η Swisscard ιδρύθηκε ως κοινοπραξία μεταξύ της Credit Suisse και της American Express το 1998, ενώ το μερίδιο της πρώτης πέρασε στην UBS μετά την εξαγορά. Έτσι, μετά την πώληση, η American Express θα γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Swisscard και οι υπάρχοντες πελάτες της Credit Suisse θα μεταφερθούν στην αντίστοιχη υπηρεσία καρτών της UBS.

Η Swisscard δήλωσε ότι θα συνεχίσει την έκδοση καρτών με τις επωνυμίες American Express, Mastercard και Visa και την λειτουργία της American Express στην Ελβετία. Ακόμη, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στους εκατέρωθεν κατόχους καρτών, εμπόρους ή συνεργάτες.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Σχέδια για κλείσιμο χιλιάδων μικρών λογαριασμών της Credit Suisse στην Ασία

UBS: Καλύτερα από το αναμενόμενο οι ζημίες τριμήνου - Ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 1 δισ. δολαρίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider