Eurobank: Συστήνει την μονάδα Venture Banking

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Eurobank: Συστήνει την μονάδα Venture Banking
Στόχος της είναι η χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής, η αποτελεσματικότερη λειτουργία και η περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της, σε έναν τομέα που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της οικονομίας.

Στη σύσταση της μονάδας Venture Banking προχώρησε η Eurobank παραμένοντας πιστή στη στρατηγική της δέσμευση για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Στόχος της είναι η χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής, η αποτελεσματικότερη λειτουργία και η περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της, σε έναν τομέα που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της οικονομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η νέα μονάδα θα αποτελεί ένα ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας και διαμεσολάβησης του οικοσυστήματος καινοτομίας, με τις επιχειρηματικές μονάδες της Τράπεζας. Με τη δημιουργία του Venture Banking, η Eurobank στοχεύει στην ενίσχυση των νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, στηρίζοντάς τους με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και με εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και λύσεων, με στόχο την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Με την επιχειρηματική μονάδα Venture Banking, η Eurobank απευθύνεται σε:

1. Γρήγορα αναπτυσσόμενες νέες επιχειρήσεις που έχουν περιορισμένο ιστορικό συναλλαγών και χαμηλό δείκτη κερδοφορίας, αλλά αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

2. Καινοτόμες επιχειρήσεις που επεκτείνονται γρήγορα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και χρειάζονται τα κατάλληλα κεφάλαια και ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες, ώστε να εξασφαλίσουν την επόμενη φάση ανάπτυξής τους.

3. Εταιρείες Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (Venture Capital Funds) που αναζητούν συνεργασίες συν-επένδυσης με τη συμμετοχή της Τράπεζας ως ιδιώτη επενδυτή, ώστε να υποστηρίξουν καινοτόμες επενδύσεις. Επιπρόσθετα, αναζητούν πληροφορίες, γνώση και εμπειρία συγκεκριμένων παραγωγικών κλάδων και αγορών, αλλά και τις συνδέσεις που μπορούν να ωφελήσουν το χαρτοφυλάκιο επενδύσεών τους, ενισχύοντας την πιθανότητα επιτυχημένων exits.

4. Ιδιώτες επενδυτές, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικά clusters που χρειάζονται περαιτέρω συμβουλευτική και παροχή εξατομικευμένων τραπεζικών υπηρεσιών.

Η μονάδα Venture Banking υπάγεται στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου, ενώ επικεφαλής είναι η κα Ρούλα Μπαχταλιά, μέχρι πρότινος επικεφαλής EGG – Enter Grow Go.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, σημείωσε: «Η Eurobank έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων του κλάδου. Από τον επιχειρηματικό επιταχυντή EGG – Enter Grow Go, που έχει στηρίξει περισσότερες από 450 start–up, μέχρι την ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων και προϊόντων προς καινοτόμες επιχειρήσεις προηγμένου επενδυτικού σταδίου και τη συμμετοχή της ως ιδιώτη επενδυτή σε διαχειριστές κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, η Τράπεζα έχει καταστεί σταθερός αρωγός της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας. Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, δημιουργώντας μία νέα μονάδα, στοχευμένη στην ανάπτυξη των στρατηγικών μας για την υποστήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας που πιστεύουμε βαθιά ότι θα καταστεί κινητήρας της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.».
Με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων, συνδυαστικών λύσεων και υπηρεσιών για την ενίσχυση των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων, η μονάδα Venture Banking θα αποτελέσει ομπρέλα συνεργασίας των μονάδων Large Corporate Banking, Commercial Banking, Structured Finance, Investment Banking & Principal Capital Strategies και Transaction Banking.

Τέλος, ο επιχειρηματικός επιταχυντής EGG – Enter Grow Go, εντάσσεται πλέον στο Venture Banking με απώτερο στόχο να μετεξελιχθεί ως ένας επιταχυντής ανάπτυξης (growth accelerator) όλων των επενδυτικών σταδίων. Σήμερα, το EGG αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κόμβους νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας την 48η θέση μεταξύ 220 υποψηφίων ενώ, ταυτόχρονα, αποτελεί τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό επιταχυντή στην Ελλάδα και τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, έχει υποστηρίξει περισσότερες από 450 καινοτόμες startup, ενώ υλοποιεί ένα πολυσχιδές πλάνο εξωστρέφειας διατηρώντας συνεργασίες με παγκόσμιους οργανισμούς, πανεπιστήμια του εξωτερικού και άλλους επιχειρηματικούς επιταχυντές σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας έτσι ευκαιρίες για δικτύωση και εξέλιξη στους νέους επιχειρηματίες._

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επανεκκινεί η διαπραγμάτευση της μετοχής και του δικαιώματος της Attica Bank

Attica Bank: Ξεκινά σήμερα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Πώς θα γίνει, τι επενδύουν οι μέτοχοι

Τι βλέπει τώρα η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider