Lockheed Martin: Αυξάνει τα κέρδη και τις προβλέψεις πωλήσεων λόγω της ισχυρής ζήτησης όπλων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Lockheed Martin: Αυξάνει τα κέρδη και τις προβλέψεις πωλήσεων λόγω της ισχυρής ζήτησης όπλων
Η Lockheed Martin αναθεώρησε ανοδικά το ετήσιο guidance της για κέρδη και πωλήσεις,λόγω της έντονης ζήτησης για στρατιωτικό εξοπλισμό εν μέσω κλιμάκωσης των παγκόσμιων εντάσεων.

Η Lockheed Martin αναθεώρησε ανοδικά το ετήσιο guidance της για κέρδη και πωλήσεις,λόγω της έντονης ζήτησης για στρατιωτικό εξοπλισμό εν μέσω κλιμάκωσης των παγκόσμιων εντάσεων.

Ο μεγαλύτερος στρατιωτικός ανάδοχος στον κόσμο αύξησε την πρόβλεψή του για τα κέρδη για το 2024 στα 26,65 δολάρια ανά μετοχή από το προηγούμενο εύρος των 26,10 έως 26,60 δολαρίων ανά μετοχή.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι τώρα αναμένει ετήσια έσοδα 71,25 δισ. δολαρίων, ελαφρώς πάνω από την μέση τιμή των προηγούμενων εκτιμήσεων για 70,5 δισ. δολάρια σε 71,5 δισ. δολάρια.

Όσο αφορά το τρίτο τρίμηνο, σημείωσε καθαρά κέρδη 1,6 δισ. δολαρίων, ή 6,80 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,7 δισ.δολάρια ή 6,73 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% στα 17,1 δισ. δολάρια, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 17,38 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το FactSet.

Τα έσοδα μειώθηκαν στις αεροναυπηγικές και διαστημικές δραστηριότητές της εταιρείας, αν και αυτό αντισταθμίστηκε περισσότερο από τα κέρδη στη μονάδα πυραύλων.

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και ο παρατεταμένος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας είχαν ως αποτέλεσμα τα κράτη να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, κάτι που ωφέλησε τους κατασκευαστές όπλων.

Ωστόσο, το κορυφαίο πρόγραμμα F-35 της Lockheed αντιμετωπίζει προκλήσεις, λόγω των καθυστερήσεων στην κυκλοφορία μιας αναβάθμισης που στοχεύει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του μαχητικού αεροσκάφους. Η επιχειρηματική μονάδα που κατασκευάζει το F-35 κατέγραψε μείωση 3% στις τριμηνιαίες πωλήσεις.

Ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος είχε σταματήσει να δέχεται παραδόσεις λόγω της καθυστέρησης, συνέχισε να δέχεται αεροπλάνα φέτος με περικομμένη αναβάθμιση, ωστόσο παρακρατεί την τελική πληρωμή 5 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε τζετ μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμισηη.

Ελλείψει αποζημιώσεων, η Lockheed αναγκάζεται να πληρώσει για τα εξαρτήματα των τζετ F-35 που θα παραδοθούν το 2026 και το 2027, μειώνοντας τις αποδόσεις για τους επενδυτές της εταιρείας.

«Εάν το πρόγραμμα είχε χρηματοδοτηθεί πλήρως κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου κατά το τρίτο τρίμηνο, θα είχαμε αύξηση πωλήσεων κοντά στο 5% περίπου» δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Lockheed, Jay Malave στο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GM: Ξεπέρασε εύκολα τις προβλέψεις και αναθεωρεί για τρίτη φορά ανοδικά το guidance

Verizon: Έχασε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή

Logitech: Αναθεωρεί το guidance μετά τις ισχυρές επιδόσεις β' τριμήνου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider