3M: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα - Αναβάθμισε το guidance για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
3M: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα - Αναβάθμισε το guidance για το 2024
Το κατώτατο όριο του εύρους της πρόβλεψης για τα προσαρμοσμένα κέρδη ολόκληρου του έτους αύξησε η 3M, μετά από ισχυρή ζήτηση για κατασκευαστικά υλικά, βιομηχανικές κόλλες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό που βοήθησαν την εταιρεία να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του γ' τριμήνου.

Το κατώτατο όριο του εύρους της πρόβλεψης για τα προσαρμοσμένα κέρδη ολόκληρου του έτους αύξησε η 3M την Τρίτη, μετά από ισχυρή ζήτηση για κατασκευαστικά υλικά, βιομηχανικές κόλλες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό που βοήθησαν τον αμερικανικό γίγαντα κατασκευαστικών προϊόντων να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση πάνω από 2% στα 131,89 δολάρια την Τρίτη στις συναλλαγές της Wall Street, μετά την ανακοίνωση ότι επανεξετάζει το χαρτοφυλάκιό της, ενώ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης μερικών μικρών επιχειρήσεων. Η μετοχή της έχει συνολικά αυξηθεί κατά 47,5% φέτος.

Ο όμιλος με έδρα το Σεντ Πολ της Μινεσότα ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, μετά από πτώση στη ζήτηση των καταναλωτών το προηγούμενο έτος λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της αδύναμης κίνησης της αγοράς της Κίνας.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ύψους 1,98 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των 1,90 δολαρίων, ενώ οι πωλήσεις ύψους 6,07 δισ. δολαρίων ήταν επίσης ελαφρώς υψηλότερες των εκτιμήσεων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη για το έτος κυμαίνονται μεταξύ 7,20 και 7,30 δολαρίων ανά μετοχή, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της των 7,00 έως 7,30 δολάρια ανά μετοχή.

Η θετική πρόβλεψη έρχεται καθώς οι αναλυτές αναμένουν ότι ο ευρύτερος βιομηχανικός τομέας θα επωφεληθεί μετά τη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Η 3M εξακολουθεί, βέβαια, να αντιμετωπίζει αγωγές που σχετίζονται με τη ρύπανση του νερού μέσω των ουσιών Per- και polyfluoroalkyl, γνωστές και ως «χημικά του αιώνα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Logitech: Αναθεωρεί το guidance μετά τις ισχυρές επιδόσεις β' τριμήνου

SAP: Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή της μετά την αναβάθμιση του guidance

GM: Ξεπέρασε εύκολα τις προβλέψεις και αναθεωρεί για τρίτη φορά ανοδικά το guidance

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider