Επιστροφή στα κέρδη για την Deutsche Bank στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για την Deutsche Bank στο γ' τρίμηνο
Επέστρεψε στην κερδοφορία το 3ο τρίμηνο η Deutsche Bank, με τις επιδόσεις να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επέστρεψε στην κερδοφορία το 3ο τρίμηνο η Deutsche Bank, με τις επιδόσεις να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε 1,461 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, έναντι 1,047 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της LSEG. Τα έσοδα έφτασαν τα 7,5 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 7,338 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,26 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε ετήσια βάση, ενώ η πρόβλεψη για πιστωτικές ζημίες ήταν ύψους 494 εκατ. ευρώ, έναντι 245 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Ο δείκτης κεφαλαίου CET 1 άγγιξε το 13,8%, από 13,5% το δεύτερο τρίμηνο. Το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας είχε καταγράψει ζημιά 143 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα ξεκινήσει δεύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών φέτος.

Στα εν λόγω μεγέθη είχε συμπεριληφθεί και πρόβλεψη για την αγωγή που αντιμετώπιζε αναφορικά με την εξαγορά της Postbank. Άλλωστε, τον Φεβρουάριο ξεκίνησε μια σαρωτική εκστρατεία εξοικονόμησης κόστους και μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 3.500 έως το 2025 - αριθμός που περιλαμβάνει 800 περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο έτος.

«Κοιτάζοντας πίσω, ενώ ο κλάδος μείωσε τα κόστη και διατήρησε την πιστωτική ποιότητα σε υψηλά επίπεδα, η βελτίωση των αποδόσεων από το 2021 φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των επιτοκίων», προειδοποίησαν οι αναλυτές της McKinsey στην Global Banking Annual Review 2024 της εταιρείας συμβούλων, επισημαίνοντας ότι: «Προκειμένου να διατηρηθούν τα τρέχοντα περιθώρια ROTE, οι τράπεζες θα πρέπει να περιορίσουν το κόστος περίπου 2,5 φορές πιο γρήγορα από την πτώση των εσόδων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: «Κλείστε τον μέσα» - Στρέφει σύνθημα του Τραμπ εναντίον του

Ψηφίστηκε το ν/σ για επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ - Το μήνυμα Λιβάνιου

Καιρός: Γενικά αίθριος - 7 μποφόρ στο Αιγαίο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider