Coca-Cola: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη - 11,95 δισ. δολάρια το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Coca-Cola: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη - 11,95 δισ. δολάρια το γ' τρίμηνο
Κέρδη 11,95 δισ. δολάρια κατέγραψε η Coca-Cola για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 11,60 δισ. δολαρίων, χάρη στην αύξηση των τιμών που έκανε, η οποία αντιστάθμισε τη «χλιαρή» ζήτηση.

Έσοδα 11,95 δισ. δολάρια κατέγραψε η Coca-Cola για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 11,60 δισ. δολαρίων, χάρη στην αύξηση των τιμών που έκανε, η οποία αντιστάθμισε τη «χλιαρή» ζήτηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προσαρμοσμένες καθαρές πωλήσεις του πολυεθνικού ομίλου αναψυκτικών, ύψους 11,95 δισ. δολαρίων, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα οργανικά έσοδα της Coca-Cola αυξήθηκαν κατά 9% κατά το τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ύψους 0,77 σεντς ανά μετοχή, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των 0,74 σεντς ανά μετοχή, βάσει μιας έρευνας αναλυτών από την LSEG.

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου, που αποδίδονται στους μετόχους, ύψους 2,85 δισ. δολαρίων, ή 66 σεντς ανά μετοχή, κινήθηκαν χαμηλότερα από τα 3,09 δισ. δολάρια, ή 71 σεντς ανά μετοχή, πέρσι.

Παρόλα αυτά, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Ο αμερικανικός κολοσσός προβλέπει πλέον στο σύνολο του 2024 μια αύξηση των οργανικών του εσόδων της τάξης του 10%, στο υψηλότερο όριο του προηγούμενου εύρους που είχε δώσει για 9% έως 10%. Η εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψη πως τα συγκρίσιμα κέρδη της ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 5% έως 6% στο σύνολο του έτους.

Η Coca-Cola θα παρουσιάσει το guidance της για το 2025 μαζί με την ανακοίνωση των κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία, βέβαια, ήδη αναμένει ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματά της το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TÜV Hellas (TÜV NORD): Η ασφάλεια των χώρων ψυχαγωγίας είναι υπόθεση όλων

Schwarzman (Blackstone): Οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

Heineken: Αύξηση 3,3% στα έσοδα παρά την υποχώρηση στις ΗΠΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider