Hilton: Υποχωρεί η μετοχή μετά τα μέτρια αποτελέσματα και τη μείωση του guidance

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Hilton: Υποχωρεί η μετοχή μετά τα μέτρια αποτελέσματα και τη μείωση του guidance
Η Hilton Worldwide Holdings Inc. ανέφερε κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο τα έσοδα έχασαν τις προβλέψεις και η εταιρεία αναθεώρησε καθοδικά τo αναμενόμενο guidance. 

Η Hilton Worldwide Holdings Inc. ανέφερε κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο τα έσοδα έχασαν τις προβλέψεις, με την εταιρεία να αναθεωρεί καθοδικά τo αναμενόμενο guidance.

H μετοχή της υποχωρεί άνω του 2% στην Wall Street.

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα ξενοδοχείων ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,92 δολάρια, ξεπερνώντας τη συναίνεση των αναλυτών των 1,85 δολ. και τα 1,67 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο, τα έσοδα ανήλθαν στα 2,87 δισ. δολάρια, κάτω από τα 2,9 δισ. δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές.

Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 904 εκατ.. δολάρια, υψηλότερα από 834 εκατ. δολάρια για την ίδια περίοδο το 2023. Τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη ήταν 344 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα από 379 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Η Hilton ανακοίνωσε ότι η αύξηση των εσόδων από δωμάτια σε όλο το δίκτυο το 2024 θα είναι μεταξύ 2% και 2,5%, σε σύγκριση με το προηγούμενο εκτιμώμενο εύρος της αύξησης 2% έως 3%.

«Συνεχίσαμε να επιδεικνύουμε τη δύναμη του μοντέλου μας, ανοίγοντας περισσότερα δωμάτια από οποιοδήποτε άλλο τρίμηνο στην ιστορία μας, ξεπερνώντας τα 8.000 ξενοδοχεία και επιτυγχάνοντας καθαρή ανάπτυξη μονάδων 7,8%», δήλωσε ο Christopher J. Nassetta, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hilton Worldwide.

Το τρίτο τρίμηνο, η Hilton Worldwide άνοιξε 531 ξενοδοχεία, συνολικά 36.600 δωμάτια, με αποτέλεσμα 33.600 καθαρές προσθήκες δωματίων. Η εταιρεία συνέχισε να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στην αγορά της Ασίας-Ειρηνικού, ξεπερνώντας τα 900 ξενοδοχεία στην περιοχή και ανοίγοντας το 700ο ξενοδοχείο της στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Ζημίες 6,2 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο - Οι μεγαλύτερες από το 2020 και την πανδημία

Unilever: Μεταφέρει τη μονάδα παγωτού στο Άμστερνταμ

HSBC: «Ψαλίδι» στις θέσεις διευθυντικών στελεχών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider