HSBC: «Ψαλίδι» στις θέσεις διευθυντικών στελεχών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
HSBC: «Ψαλίδι» στις θέσεις διευθυντικών στελεχών
Προειδοποίηση για πιθανές περικοπές των θέσεων ανώτερων διευθυντικών στελεχών ανακοίνωσε η HSBC την Τετάρτη, καθώς η βρετανική τράπεζα προχωρά σε ένα πλάνο ευρείας αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της σε 4 επιχειρηματικές μονάδες και ένα νέο γεωγραφικό σχεδιασμό.

Προειδοποίηση για πιθανές περικοπές θέσεων ανώτερων διευθυντικών στελεχών ανακοίνωσε η HSBC την Τετάρτη, καθώς η βρετανική τράπεζα προχωρά σε ένα πλάνο ευρείας αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της σε 4 επιχειρηματικές μονάδες και έναν νέο γεωγραφικό σχεδιασμό.

Οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των στελεχών που απαρτίζουν τη νεοσύστατη επιχειρησιακή επιτροπή, σε 12 από 18.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η βρετανική τράπεζα θα συγχωνεύσει τις παγκόσμιες εμπορικές και θεσμικές τραπεζικές δραστηριότητές της υπό τον Michael Roberts. Στη νέα γεωγραφική διάρθρωση, η HSBC θα δημιουργήσει ένα ανατολικό περιφερειακό τμήμα που θα περιλαμβάνει την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Μέση Ανατολή, και ένα δυτικό τμήμα που θα περιλαμβάνει την ίδια την τράπεζα, την Ευρώπη και την Αμερική, ενώ το Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι αυτόνομα τμήματα.

Παράλληλα, ο νεοδιορισθείς Διευθύνων Σύμβουλος Georges Elhedery ξεκινά μία φιλόδοξη προσπάθεια για περικοπές του κόστους στον τραπεζικό γίγαντα.

Ορισμένα βασικά στελέχη έχουν ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή τους στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Stephen Moss, ο οποίος διευθύνει τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και ο Colin Bell, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα παραρτήματα σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Schwarzman (Blackstone): Οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς Βηρυτό και Τεχεράνη έως τις αρχές του 2025

Ελκυστικά σημεία εισόδου στις ελληνικές τράπεζες «βλέπει» η JP Morgan

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider