«Ένιωθα σαν αποσκευή»: Πρόστιμο 50 εκατ. στην American Airlines για παραβίαση δικαιωμάτων επιβατών με αναπηρία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Ένιωθα σαν αποσκευή»: Πρόστιμο 50 εκατ. στην American Airlines για παραβίαση δικαιωμάτων επιβατών με αναπηρία
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 50 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η American Airlines μετά την αποκάλυψη πως παραβίαζε επανειλημμένα κανόνες για την προστασία των επιβατών αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν αναπηρικά καροτσάκια.

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 50 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η American Airlines μετά την αποκάλυψη πως παραβίαζε επανειλημμένα κανόνες για την προστασία των επιβατών αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν αναπηρικά καροτσάκια.

Η έρευνα του Υπουργείου Μεταφορών με τη βοήθεια του τμήματος πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι η American Airlines έκανε «πολλές σοβαρές παραβιάσεις» των κανόνων για τους επιβάτες με αναπηρία μεταξύ 2019 και 2023.

Ανακοινώνοντας το πρόστιμο, ο υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg είπε στους δημοσιογράφους ότι η American Airlines χειρίστηκε λάθος και κατέστρεψε «χιλιάδες» αναπηρικά αμαξίδια και δεν παρείχε επαρκή βοήθεια σε επιβάτες με αναπηρία, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και ταλαιπωρία για τους πελάτες.

«Μια ταξιδιώτης με αναπηρία μας είπε επί λέξει: «Με έκαναν να νιώθω σαν μια αποσκευή, οπότε δεν πετάω πια», ανέφερε ο Buttigieg. «Η ουσία είναι ότι η εποχή της ανοχής της κακής μεταχείρισης των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων στα αεροπλάνα έχει τελειώσει» τόνισε.

Ο Buttigieg είπε ότι το πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο του είδους του. Ως μέρος της διαταγής κατά της American, το Υπουργείο Μεταφορών απαιτεί επίσης από την αεροπορική εταιρεία να δαπανήσει 25 εκατομμύρια δολάρια για να μειώσει τις περιπτώσεις κατεστραμμένων αναπηρικών αμαξιδίων και να κάνει σημαντικές αναβαθμίσεις υποδομής. Εάν το πρακτορείο διαπιστώσει ότι η American δεν πληροί αυτήν την απαίτηση, θα της επιβάλει πρόσθετο πρόστιμο 25 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωσή της, η American Airlines αναφέρει ότι έχει ήδη δαπανήσει 175 εκατομμύρια δολάρια φέτος σε «υπηρεσίες, υποδομές, εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες», οδηγώντας σε βελτίωση κατά 20% στη βαθμολογία χειρισμού αναπηρικών αμαξιδίων και σκούτερ από το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Ζημίες 6,2 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο - Οι μεγαλύτερες από το 2020 και την πανδημία

SKY express: Ενισχύει περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της συνδέοντας την Αθήνα με τα Τίρανα

Hilton: Υποχωρεί η μετοχή μετά τα μέτρια αποτελέσματα και τη μείωση του guidance

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider