Αμείλικτο το 2024 για τρεις δισεκατομμυριούχους της Γαλλίας - Πώς έχασαν 58 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αμείλικτο το 2024 για τρεις δισεκατομμυριούχους της Γαλλίας - Πώς έχασαν 58 δισ. δολάρια
Οι 3 μεγιστάνες που αντιπροσωπεύουν την LVMH, την L'Oreal και την Kering αντίστοιχα, έχουν χάσει συνολικά 58 δισ. δολάρια μέσα στο 2024.

Ο πλούτος των γαλλικών εταιρειών πολυτελείας εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε υψηλά άνευ προηγουμένου καθώς οι καταναλωτές βρέθηκαν να ψωνίζουν σωρηδόν ακριβές τσάντες, επίσημα φορέματα και προϊόντα περιποίησης στις διαδικτυακές αγορές.

Τώρα όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά για τους 3 πλουσιότερους μεταξύ των δισεκατομμυριούχων της Γαλλίας, τους Μπερνάρ Αρνό, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς και Φρανσουά Πινό που βλέπουν τις περιουσίες τους να μειώνονται καθώς ο ενθουσιασμός δίνει την θέση του στην «αυτοσυγκράτηση».

Οι 3 μεγιστάνες που αντιπροσωπεύουν την LVMH, την L'Oreal και την Kering αντίστοιχα, έχουν χάσει συνολικά 58 δισ. δολάρια μέσα στο 2024, σύμφωνα με τον Δείκτη των Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, διατηρούν ακόμη όμως την θέση τους μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη.

Η πτώση αποδίδεται στη μείωση της ζήτησης για πολυτελή αγαθά, κυρίως στην Κίνα. Ωστόσο, έρχεται έπειτα από μία περίοδο «αφθονίας» για τον κλάδο, που τους κατέταξε στην ίδια κατηγορία με τους μεγιστάνες της τεχνολογίας και της οικονομίας Έλον Μάσκ και Γουόρεν Μπάφετ.

Ακόμη, στη Γαλλία, όπου και οι τρεις κατοικούν υπάρχει πλέον ισχυρή πολιτική πίεση ώστε να επιβληθούν υψηλότεροι φόροι στους πλούσιους προς καταπολέμηση της ανισότητας και μείωση του ελλείμματος.

Φρανσουά Πινό

Ο 88χρονος πλέον Πινό, ιδρυτής της εταιρείας που μετεξελίχθηκε στην Kering έχει δεχτεί το ισχυρότερο «χτύπημα» βλέποντας την περιουσία του να πέφτει 63% στα 21 δισ. δολάρια από το υψηλό του Αυγούστου του 2021. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση που έχει σημειωθεί σε «μέλος» της λίστας του Bloomberg Billionaires Index κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα προβλήματα της Gucci.

«Υλοποιούμε έναν ριζικό μετασχηματισμό στην Gucci» , δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της Kering, Armelle Poulou, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg ανακοίνωσε και «λουκέτο» σε καταστήματα.

Μπερνάρ Αρνό

Η περιουσία του Μπερνάρ Αρνό έχει συρρικνωθεί κατά 26 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους, το περισσότερο ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους της κατάταξης του Bloomberg. Μάλιστα έπεσε από το βάθρο στην πέμπτη θέση της κατάταξης καθώς οι μετοχές της LVMH, του ομίλου που ίδρυσε και εξακολουθεί να ηγείται ο 75χρονος έχουν υποχωρήσει κατά 30% από το υψηλό τους στα μέσα του 2023.

Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του κολοσσού καλλυντικών ειδών L'Oreal, έκαναν «καπνό» 19 δισ. δολάρια από την περιουσία της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερςφέτος, αφήνοντάς την με 81 δισ. δολάρια. Η 71χρονη κληρονόμος της εταιρείας ήταν για πολλά χρόνια η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, θέση που τώρα κατέχει η Άλις Γουόλτον της Walmart.

«Τα χειρότερα αποτελέσματα εμφάνισε η Βόρεια Ασία όπου οι αγορές σημείωσαν περαιτέρω πτώση ιδιαίτερα στον κλάδο του luxury», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της L'Oreal, Nicolas Hieronimus.

Παρ' όλη την καλοκαιρινή επιβράδυνση οι δραστηριότητες της εταιρείας παρέμειναν «αρκετά καλές» στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τις αναδυόμενες αγορές, όμως στην Κίνα ήταν «πολύ χαμηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία».

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θες δουλειά; Παράγγειλε πίτσα! Η τρελή ιδέα της Pizza Hut

Γαλλία: Εγκρίθηκε τροπολογία για τη φορολογία των δισεκατομμυριούχων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider