Η Boeing σχεδιάζει ΑΜΚ 15 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Boeing σχεδιάζει ΑΜΚ 15 δισ. δολαρίων
Το σχέδιο της για άντληση κεφαλαίων έως και 15 δισ. δολαρίων σκοπεύει να δρομολογήσει από την Δευτέρα η Boeing, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς της. 

Το σχέδιο της για άντληση κεφαλαίων έως και 15 δισ. δολαρίων σκοπεύει να δρομολογήσει από την Δευτέρα η Boeing, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το ποσό της ΑΜΚ μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τη ζήτηση. Μάλιστα, σύμβουλοι της Boeing έχουν ήδη συγκεντρώσει πιθανούς επενδυτές.

Η εταιρεία στις 23 Οκτωβρίου έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να πουλήσει μετοχές και χρέος ύψους έως και 25 δισ. δολαρίων, για να αποφύγει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας σε «junk».

Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και οι λεπτομέρειες της προσφοράς όπως και το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν. Η πώληση μετοχών ύψους 15 δισ. δολαρίων εφόσον πραγματοποιηθεί θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά μετοχών από όταν η SoftBank πούλησε μέρος της συμμετοχής της στην T-Mobile US Inc. το 2020.

Εκπρόσωπος της Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Boeing χρειάζεται την εισροή κεφαλαίων για να διατηρήσει την επενδυτική της αξιολόγηση και να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψή της από την απεργία του συνδικάτου των εργαζομένων της, η οποία διανύει τώρα την έβδομη εβδομάδα της. Η εταιρεία είναι έτοιμη να διαθέσει περίπου 4 δισ. δολάρια μετρητά στο τέταρτο τρίμηνο, γεγονός που θα φέρει τις ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου στα 14 δισ. δολάρια για το έτος.

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αναμένεται να συνεχίσει να «καίει» μετρητά μέχρι και το α' εξάμηνο του 2025 καθώς επανεκκινεί την παραγωγή αεροσκαφών στα εργοστάσιά της.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η πλειοψηφία των εργαζομένων της Boeing είπε «όχι» στην πιο πρόσφατη πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας. Παράλληλα, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους, που έχει παραλύσει δυο κρίσιμης σημασίας εργοστάσια από τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η απεργία συνεχίζεται στην Boeing: Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση

Boeing: Ζημίες 6,2 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο - Οι μεγαλύτερες από το 2020 και την πανδημία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider