Η Ινδονησία απαγορεύει τις πωλήσεις iPhone 16

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ινδονησία απαγορεύει τις πωλήσεις iPhone 16
iphone 16
Η Ινδονησία απαγορεύει στην Apple να πουλά το iPhone16 με την αιτιολογία ότι δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει λάβει για εγχώριες επενδύσεις.

Η Ινδονησία απαγορεύει στην Apple να πουλά το iPhone 16 με την αιτιολογία ότι δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει λάβει για εγχώριες επενδύσεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας, το τελευταίο μοντέλο smartphone του τεχνολογικού κολοσσού που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, δεν μπορεί να διατίθεται πλέον στην αγορά της Ινδονησίας καθώς η τοπική μονάδα PT Apple Indonesia δεν έχει εφαρμόσει τις απαιτήσεις της κυβέρνησης για να ενσωματώσει τουλάχιστον 40% εγχώριες εφαρμογές και περιεχόμενο στις συσκευές.

Αυτό είναι ένα εμπόδιο για την Apple,ειδικά καθώς η ζήτηση στην Κίνα βελτιώνεται. Το Υπουργείο Βιομηχανίας πρόσθεσε ότι η Apple έχει επενδύσει μόνο 1,5 τρισ. ρουπίες (95 εκατ.δολάρια) στην Ινδονησία, κάτω από τη δέσμευσή της για 1,7 τρισ. ρουπίες. Επίσης, η Apple έχει δημιουργήσει ακαδημίες προγραμματιστών αντί μίας τοπικής μονάδας παραγωγής.

Σημειώνεται ότι περίπου 9.000 συσκευές iPhone 16 έχουν εισέλθει μέχρι στιγμής στην Ινδονησία, από επιβάτες που ταξίδευσαν και έφεραν μαζί τους τη συσκευή ή από ηλεκτρονικές παραγγελίες. Αυτές οι εισαγωγές είναι νόμιμες μόνο για προσωπική χρήση και δεν μπορούν να διακινηθούν, σύμφωνα και πάλι με το υπουργείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάνει η Apple και το iPhone πόντους καινοτομίας;

Η Boeing σχεδιάζει ΑΜΚ 15 δισ. δολαρίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider