Θ. Τρύφων (ΠΕΦ): Αμοιβές 30% υψηλότερες από το μέσο όρο της αγοράς στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θ. Τρύφων (ΠΕΦ): Αμοιβές 30% υψηλότερες από το μέσο όρο της αγοράς στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Πλάνο για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Έναν ιδιαίτερα ελκυστικό επαγγελματικό προορισμό αποτελούν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, με τον κλάδο να κινείται δυναμικά προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δεξιοτήτων των νέων επιστημόνων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Οι εταιρείες του κλάδου διαθέτουν 30% υψηλότερες αμοιβές από το μέσο όρο της αγοράς, πριμ παραγωγικότητας με μέρος των κερδών να επιστρέφει στους εργαζόμενους ως bonus, προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και συμπληρωματικά προγράμματα ασφάλισης για τους εργαζομένους.

Παράλληλα, προσελκύουν Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, στηρίζοντας και έμπρακτα την πρωτοβουλία Rebrain Greece για την ανάσχεση του brain drain μέσω καινοτόμων δράσεων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, μιλώντας για τη δέσμευση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας να εστιάζει σε πρωτοβουλίες που προάγουν την σύνδεση της παραγωγής με τα πανεπιστήμια, τη στελέχωση σε κρίσιμους τομείς των εταιρειών του κλάδου και την επαγγελματική ανάπτυξη και ευημερία των εργαζομένων, κατά την τελετή απονομής πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΕΦ PROFESSIONAL DEVELOPMENT».

«Στηρίζοντας την εκπαίδευση και κατάρτιση, επενδύουμε στο μέλλον»

Αναφερόμενος στους παράγοντες που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και της Ευρώπης στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, έτσι όπως διαμορφώνεται μετά τα κρίσιμα γεγονότα των τελευταίων ετών, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ, ανέδειξε την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της θέσης τους στην παγκόσμια «σκηνή».

«Είναι δεδομένο ότι, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα, είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας. Εργαζομένων που θα έχουν τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται ώστε να στελεχώσουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε καίριες θέσεις, συντελώντας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ως απάντηση, το 2022, η ΠΕΦ προχώρησε στη δημιουργία της νέας εκπαιδευτικής πλατφόρμας «ΠΕΦ Professional Development», σε συνεργασία με εταιρείες του κλάδου της Φαρμακοβιομηχανίας, με στόχο να προσφέρει σύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες, κίνητρα και έμπνευση σε νέους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους και να διεκδικήσουν δυναμικά την επόμενη θέση εργασίας σε μια από τις εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ.

«Στηρίζοντας την εκπαίδευση και κατάρτιση, επενδύουμε στο μέλλον. Επενδύουμε στη δημιουργία μιας γενιάς επιστημόνων που θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της νέας εποχής, να συνεισφέρουν με καινοτόμες ιδέες, να διασφαλίσουν ότι η φαρμακοβιομηχανία θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, κοινωνικής προσφοράς και ευημερίας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΠΕΦ.

Ξεχωρίζει η παραγωγική φαρμακοβιομηχανία

Όπως τόνισε ο Θεόδωρος Τρύφων, παρά το γενικό περιβάλλον αποβιομηχάνισης, ο κλάδος της παραγωγικής φαρμακοβιομηχανίας ξεχωρίζει, με τα ελληνικά εργοστάσια να αναλογούν στο 12% του παραγωγικού δυναμικού της Ε.Ε., η Ελλάδα να είναι ένας από τους 5 πιο σημαντικούς κόμβους παραγωγής φαρμάκων στην ΕΕ. και τα ελληνικά φάρμακα να φθάνουν σήμερα σε περισσότερους από 40 εκατ. Ευρωπαίους ασθενείς.

Οι επενδύσεις της τελευταίας περιόδου κινούνται στον άξονα της τεχνολογίας/καινοτομίας που, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΕΦ, αποτελούν επίσης βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

«Υλοποιούμε σήμερα ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,5 δις. ευρώ, αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας, δημιουργούμε νέα εργοστάσια και ερευνητικές μονάδες. Με επενδύσεις και εκτός του λεκανοπεδίου, προωθούμε την ισόρροπη, συμπεριληπτική, περιφερειακή ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2022 – 2026 δημιουργούμε 10 νέα εργοστάσια, 14 νέες ερευνητικές δομές, 5.500 νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Θεόδωρος Τρύφων. Και συμπλήρωσε:

«Οι επενδύσεις αυτές έχουν μοναδική πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία που επιστρέφει στη χώρα και στους κατοίκους της.

Παράλληλα οι επενδύσεις θα επιτρέψουν την βελτίωση της ανταγωνιστικής μας παρουσίας στην διεθνή αγορά με την ανάπτυξη καινοτόμων μορφών φαρμάκων με υψηλή θεραπευτική αξία σε ακόμη περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες, την παραγωγή δραστικών ουσιών, την ανάπτυξη δυνατότητας παραγωγής βιολογικών θεραπειών, την επάρκεια της αγοράς, οδηγώντας σε περιορισμό των ελλείψεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φάρμακα: Τον Ιανουάριο τα σημειώματα για το νοσοκομειακό clawback – Προβληματισμός για τις επιστροφές

«Σπάει τα κοντέρ» η ανάπτυξη της DEMO - Αύξηση 70% των επενδύσεων σε Ε&Α το 2023

Διαγνωστικές εξετάσεις 900 εκατ. ευρώ σε παρόχους του ΕΟΠΥΥ το 2024 – Πώς διπλασιάστηκαν σε μια οκταετία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider