Η Nike ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το 1ο τρίμηνο εν μέσω της εορταστικής περιόδου, αλλά οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 9%, λόγω της αδύναμης ζήτησης στην Κίνα.
Βεβαίως, η πτώση ήταν μικρότερη της αναμενόμενης, ενώ παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση για τις νέες σειρές αθλητικών παπουτσιών Pegasus Premium και Vomero 18.
Στο τρίμηνο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, είναι χαρακτηριστικό πως ο τζίρος κατρακύλησε 17% στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.
Ειδικότερα, ο κολοσσός των αθλητικών ειδών ανακοίνωση κέρδη 54 σεντς ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης 29 σεντς/μτχ.
Τα έσοδά της άγγιξαν τα 11,27 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση για τζίρο 11,01 δισ. δολαρίων.
Το σχέδιο εξοικονόμησης 2 δισ. δολαρίων, με περικοπές θέσεων εργασίας, περιορισμό προσφοράς προϊόντων και μείωση διοικητικών επιπέδων συνέβαλε στην κερδοφορία.
Η μετοχή της στη διαπραγμάτευση της Πέμπτης πριν την ανακοίνωση των οικονομικών της μεγεθών απώλεσε 1,55% ενώ στις μετασυνεδριακές συναλλαγές σκαρφαλώνει 2,28%.