«Βελούδινη» διαδοχή για τον Θωμόπουλο της Εθνικής

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βελούδινη» διαδοχή για τον Θωμόπουλο της Εθνικής

Με σταδιακά και προσεκτικά βήματα θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, Τάκη Θωμόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του έως το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr έγκυρες τραπεζικές πηγές, η διαδικασία της διαδοχής θα ξεκινήσει με την προκήρυξη της θέσης του αντιπροέδρου τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Κατόπιν, ο αντιπρόεδρος αναμένεται να προαχθεί στη θέση του προέδρου, όταν είναι έτοιμος προς αποχώρηση ο κ. Θωμόπουλος.

Στόχος της διοίκησης είναι να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία της αντικατάστασης, ώστε να μην μείνει «ακέφαλη» η τράπεζα αναβιώνοντας το «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε το περυσινό Φθινόπωρο με την κόντρα μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία έληξε αισίως τον Δεκέμβριο με την προσωρινή κάλυψη της θέσης από τον κ. Θωμόπουλο.

Η απόφαση του κ. Θωμόπουλου να παρατείνει την παραμονή του στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας έως το τέλος του έτους –την οποία ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου– «αιφνιδίασε» το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είχε επίσημη ενημέρωση ότι θα αντικατασταθεί έως τον Ιούνιο, όπως επισημαίνουν στο insider.gr κύκλοι του Ταμείου.

Ένα ακόμη «αγκάθι» στις σχέσεις Εθνικής – ΤΧΣ είναι η επιλογή του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, μετά την ανακοίνωση του Δημήτριου Μυλωνά ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Η διοίκηση της Εθνικής επέλεξε τον Γιώργο Αρκάδη για τη θέση, ωστόσο, η διαδικασία δεν τελεσφόρησε μετά τις ενστάσεις που διατύπωσε το ΤΧΣ για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα η οποία δεν πληρούσε τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα. Μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη πρόταση της τράπεζας για την πλήρωση της θέσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider