Αλλαγή «φρουράς» στο The Mall Athens - Φεύγει η HSBC

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαγή «φρουράς» στο The Mall Athens - Φεύγει η HSBC

Στην Lamda Development περνάει το 100% του The Mall Athens, καθώς η θυγατρική του διεθνούς τραπεζικού ομίλου HSBC αποφάσισε να τις πουλήσει το 50% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Ελλάδας που κατείχε εδώ και μια δεκαετία.

Όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου η συνεργασία της εταιρείας με τον αμερικανικό όμιλο Värde Partners ο οποίος πριν από λίγο καιρό απέκτησε ποσοστό 31,7% στην θυγατρική της Lamda που ελέγχει τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos, θα επεκταθεί και στο The Mall.

Η Lamda Development ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την Irere Property Investments Luxembourg (πρώην HSBC Property Investments) για την μεταβίβαση του 50% των μετοχών της «Lamda Olympia Villiage Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων».

«Η επένδυση αυτή ύψους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη τόσο στρατηγικά όσο και οικονομικά για την LAMDA Development, σηματοδοτώντας τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη Värde Partners», σημείωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και εφόσον συμφωνηθεί η επέκταση της δανειακής σύμβασης της LOV για τουλάχιστον τρία επιπλέον έτη.

To τίμημα της συναλλαγής προσέγγισε τα 200 εκατ. ευρώ ενώ η συνολική αξία αποτίμησης του The Mall Athens διαμορφώνεται σε 381,2 εκατ. ευρώ.

«Η απόκτηση του 100% του The Mall Athens, το οποίο απασχολεί 2.500 εργαζομένους, διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και φιλοξενεί πάνω από 11.000.000 επισκέπτες το χρόνο, είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της χώρας και αποτυπώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στις μακροχρόνιες προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας. Να σημειωθεί ότι η Lamda Development, εν μέσω κρίσης, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 0,5 δισ. ευρώ, στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την απασχόληση και την οικονομία σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα», σχολίασε ακόμη ο κ. Αθανασίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider