Συμμαχία Eurobank – Santander για ενίσχυση της εξωστρέφειας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμμαχία Eurobank – Santander για ενίσχυση της εξωστρέφειας

Στρατηγική συμμαχία με τον ισπανικό κολοσσό Banco Santander σύναψε η Eurobank με στόχο να διευκολύνει τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις να διευρύνουν το δίκτυό τους στο εξωτερικό.

Καρπός της πρωτοποριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο τραπεζών είναι το πρώτο Παγκόσμιο Δίκτυο Διεθνούς Εμπορίου «Trade Club Alliance», στο οποίο έχουν εισχωρήσει συνολικά οκτώ τραπεζικοί όμιλοι από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο με σκοπό να διασυνδέσουν τους πελάτες τους με επιχειρήσεις από 22 χώρες. Σημειώνεται ότι η Eurobank έχει την αποκλειστικότητα στο Δίκτυο για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κάθε τράπεζα προκρίνει την καταχώριση στο Trade Club των πελατών της με εξαγωγικό χαρακτήρα, οι οποίοι διαθέτουν συγκεκριμένα –αυστηρά- κριτήρια ποιότητας και αξιοπιστίας. Έτσι, με τη «σφραγίδα φερεγγυότητας» που φέρουν όλες οι επιχειρήσεις του δικτύου, αποτελούν ασφαλείς εταίρους για όποια ελληνική επιχείρηση αναζητά εισαγωγείς ή εξαγωγείς στο εξωτερικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν αναπτύξει τα αναγκαία δίκτυα και τις συνεργασίες εκτός συνόρων.

Ήδη από την Ελλάδα η Eurobank έχει εγγράψει στο δίκτυο 180 πελάτες της μέσα σε διάστημα 3 μηνών και η βάση αυτή αναμένεται να διευρυνθεί με δυναμικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Eurobank

Η ένταξη της Eurobank στο Trade Club ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων επαφών και διεργασιών του τομέα Global Transaction Banking της Eurobank με την Banco Santander και η ολοκλήρωση του «deal» υπήρξε αποτέλεσμα διεξοδικού «due diligence» εν μέσω καθεστώτος Capital Controls που διενήργησε ο ισπανικός Όμιλος, προκειμένου να επισφραγίσει τη συμφωνία και να επιλέξει την Eurobank ως Στρατηγικό της Εταίρο για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η στρατηγική συμμαχία με την Banco Santander αποτελεί Ψήφο Εμπιστοσύνης για την Eurobank, η οποία παρά το μικρό της, συγκριτικά, μέγεθος και το γεγονός ότι δραστηριοποιείται σε μια μικρή χώρα με βαθιά οικονομική κρίση, την εντάσσει σε ένα Club των μεγάλων τραπεζικών Ομίλων, με σημαντικά οφέλη για την ελληνική και την κυπριακή αγορά.

To Exportgate ήταν η αρχή

Η εξωστρέφεια είναι η απάντηση που δίνει η Eurobank στην κρίση και αυτό το έχει αποδείξει ήδη από το 2009 με το δίκτυο Exportgate –ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιούν ήδη 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις –πελάτες και μη της Eurobank.

Το Exportgate το οποίο παρέχει ένα σύνολο πληροφοριών για αγορές του εξωτερικού (κανονιστικό πλαίσιο εισαγωγών - εξαγωγών, δασμολογικό καθεστώς, κοστολόγιο και γραφειοκρατικές διαδικασίες ανά χώρα) είναι προσβάσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα ή το εξωτερικό ανεξάρτητα από τη σχέση του με την τράπεζα (δηλαδή, έχουν πρόσβαση όχι μόνο πελάτες της Eurobank αλλά και κάθε επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται είτε για εξαγωγές είτε για εισαγωγές από Ελλάδα).

Το Exportgate υπήρξε το «κύτταρο, ο πυρήνας» γύρω από το οποίο χτίστηκε το μοντέλο στήριξης της εξωστρέφειας, ώστε να απαντήσει ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος στην κρίση με πράξεις. Μέσα από το σύνολο αυτών των πρωτοβουλιών, η Eurobank καλλιέργησε ένα ισχυρό brand name και ένα καλό ιστορικό εισάγοντας καινοτόμες δράσεις και πρωτοπόρες ενέργειες που έγιναν γνωστές και αναγνωρίσιμες στο εξωτερικό.

Το Exportgate έχει διακριθεί με διεθνείς διακρίσεις όπως “Gold Effie” το 2014 ενώ η Eurobank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που κατέκτησε και τη διάκριση ”Innovators 2015”, του διεθνούς φήμης περιοδικού Global Finance, για την πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider