Άκαρπες οι προσπάθειες για νέο πρόεδρο στο ΤΧΣ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άκαρπες οι προσπάθειες για νέο πρόεδρο στο ΤΧΣ

Δύο μήνες έκλεισαν από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόσληψη νέου προέδρου Γενικού Συμβουλίου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος Γιώργου Μιχελή.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr πηγές που έχουν γνώση των διαδικασιών στελέχωσης, δεν φαίνεται να υπάρχει «φως στο τούνελ», αφού το ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης από στελέχη της αγοράς είναι «μικρό» και το Selection Panel δεν κατόρθωσε να καταρτίσει μέχρι στιγμής ένα short list κατάλληλων υποψηφίων.

Στις 18 Ιουλίου, το ΤΧΣ εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του προέδρου, προσφέροντας αμοιβή μεταξύ 105.000 και 150.000 ευρώ (μεικτά). Το «νέο» στοιχείο της προκήρυξης ήταν ότι δεν απαιτείται παρουσία του στελέχους στη χώρα –αρκεί να επισκέπτεται την Αθήνα τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες τον μήνα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 21 Αυγούστου και έναν μήνα αργότερα δεν έχει καν συνταχθεί τελική λίστα υποψηφίων (short list) για να υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιλεγεί ο πρόεδρος από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε «ξένα χέρια» το ΤΧΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αίτηση για τη θέση έκαναν κυρίως Έλληνες υποψήφιοι, καθώς και ορισμένοι ξένοι, ωστόσο κανείς εξ αυτών δεν κρίθηκε κατάλληλος να προκριθεί στο short list βάσει των τυπικών προσόντων που ορίζει η προκήρυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Έλληνας ήταν μόνο ο Τάκης Δουμάνογλου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του πριν λίγες ημέρες. Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο Αυστριακός Μάρτιν Τσούρντα (Διυθύνων Σύμβουλος) και ο Γάλλος Ερίκ Τουρέ (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος). Στο δε Γενικό Συμβούλιο, μόνο οι κ.κ. Μιχελής και Στράτος είναι Έλληνες, καθώς και οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Φραγκάκη, ορισθέντα μέλη του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος, αντίστοιχα.

Δεδομένης της σύνθεσης του Ταμείου, πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να είναι «επιταγή» της ίδιας της κυβέρνησης τα ηνία του ΤΧΣ να περάσουν σε Έλληνα και όχι ξένο στέλεχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider