Θα μιλήσει η Νουί στους Δελφούς - Στο «πιάτο» οι πλειστηριασμοί

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα μιλήσει η Νουί στους Δελφούς - Στο «πιάτο» οι πλειστηριασμοί

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα παρευρεθεί η επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί, η οποία ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Αθήνα την Τρίτη λόγω της λετονικής τράπεζας ABLV.


Το insider.gr επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η επικεφαλής τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ θα παραδώσει την προγραμματισμένη ομιλία της στους Δελφούς στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης με θέμα τις Ευκαιρίες και Προκλήσεις των Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ομιλία της κ. Νουί και λόγω των stress tests που έχουν ξεκινήσει για τις ελληνικές τράπεζες σε προπαρασκευαστικό επίπεδο και αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα με την κατάθεση των οικονομικών στοιχείων από τις τράπεζες σήμερα, 28 Φεβρουαρίου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, η κ. Νουί υπογράμμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να κινηθούν ταχύτερα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για τη μη δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.

Όπως επισήμανε και στην Ετήσια Συνέντευξη Τύπου του SSM η Ευρωπαία αξιωματούχος, οι Έλληνες τραπεζίτες θα πρέπει να δώσουν περισσότερα κίνητρα στους οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, προχωρώντας σε εκπτώσεις ή ακόμη και κούρεμα των απαιτήσεών τους.

Η κ. Νουί έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι ουσιαστικά «παίρνουν μπρος» από σήμερα και εκτελούνται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.

Τη Δευτέρα από το Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, διαμήνυσε επίσης ότι οι Θεσμοί θέλουν αποδείξεις ότι οι πλειστηριασμοί εκτελούνται απρόσκοπτα και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, καθώς πρόκειται για το ένα από τα δύο προαπαιτούμενα –μαζί με το Ελληνικό– για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider