Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ενισχύει την ανάπτυξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ενισχύει την ανάπτυξη

Την δυναμική της εγχώριας παραγωγικής βάσης φαρμάκων στην ποιοτική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ) Θεόδωρος Τρύφων κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών».

Αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά του κλάδου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο πρόεδρος της ΠΕΦ αναφέρθηκε στη «σπουδαία τεχνογνωσία 50 και πλέον χρόνων που έχει συσσωρευτεί στα 27 υπερσύγχρονα ελληνικά εργοστάσια», και η οποία αναδεικνύει σήμερα το ελληνικό φάρμακο, στον δεύτερο τη τάξει εξαγωγικό πόλο για τη χώρα.

«Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες διέρχονται από μια φάση μετασχηματισμού, από αμιγώς παραγωγικές μονάδες σε κέντρα φαρμακευτικής τεχνολογίας, με ουσιαστικό ρόλο στα ερευνητικά προγράμματα. Με την οπτική αυτή αντιμετωπίζει το μέλλον ο κλάδος μας, στοχεύοντας στην οριακή καινοτομία, τη γεωγραφική επέκταση σε νέες αγορές και στην στενή συνεργασία με τα πανεπιστήμια», τόνισε ο κ. Τρύφων.

Πρόσθεσε ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις αναγκάζονται, εξαιτίας του «αβέβαιου περιβάλλοντος που επικρατεί» σε μια «άσκηση ισορροπίας» μεταξύ του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της επιβίωσής τους σε βραχυπρόθεσμη βάση, ενώ σημείωσε, πως «αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, αναστρέφοντας το αρνητικό περιβάλλον της κρίσης και προτείνοντας ένα ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον της χώρας, με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διατήρηση της απασχόλησης και έρευνα».

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε, πως «πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να μιλάμε για περιβάλλον κρίσης, αλλά για ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider