Τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις στηρίζει έμπρακτα η Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις στηρίζει έμπρακτα η Alpha Bank

Στην αρχαία Ελλάδα κρατούσαν ανοιχτά τα τείχη τους για τους ξένους επισκέπτες, καθώς πίστευαν ότι οι ίδιοι οι θεοί επισκέπτονταν τους ανθρώπους για να δουν ποιοι τηρούν τους νόμους και τους θρησκευτικούς κανόνες. Εξού και η ταύτιση της φιλοξενίας με την εικόνα του Ξένιου Δία και συνολικά με την Ελλάδα για εκατομμύρια ταξιδιώτες που κάθε χρόνο προτιμούν για προορισμό τους τη χώρα μας.

Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις είναι εκείνες που σήμερα έχουν πάρει τη σκυτάλη και με την επιτυχημένη στρατηγική τους στηρίζουν τον κλάδο και εκτινάσσουν τις επιδόσεις του σε νέα ιστορικά υψηλά, με συνεχή άνοδο στις αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό και στις αντίστοιχες εισπράξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ελληνικός τουρισμός γνώρισε ακόμη μία χρονιά ρεκόρ το 2017, με τις αφίξεις να εκτινάσσονται στα 27,2 εκατ., αριθμός που όμως αναμένεται να ξεπεραστεί για ακόμη μία φορά εφέτος, με την Τράπεζα της Ελλάδος να προβλέπει ότι οι αφίξεις το 2018 θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. Αντίστοιχα, οι άμεσες εισπράξεις από τον τουρισμό ανήλθαν πέρυσι στα 14,6 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 7,8% του ΑΕΠ, ενώ ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι συνολικά ο τουρισμός συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα περί το 20% του ΑΕΠ. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι αυτές οι εντυπωσιακές επιδόσεις έχουν καταγραφεί σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, με τις αφίξεις να διπλασιάζονται μέσα σε 8 χρόνια, καθώς το 2010 ανέρχονταν σε 15 εκατ.

Αρωγός σε αυτή την υπερπροσπάθεια στέκεται η Alpha Bank, προσφέροντας για τρίτη χρονιά το ανανεωμένο πρόγραμμα «Alpha Τουριστική Επιχειρηματικότητα», που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των Μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και με γνώμονα την πλήρη κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών τους κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Μέσω του «Alpha Τουριστική Επιχειρηματικότητα», οι εταιρείες επιβραβεύονται για τη συνεργασία τους με την Τράπεζα, ενώ τους παρέχεται ένα πλήρες πρόγραμμα προϊόντων και υπηρεσιών, με δυνατότητα επιλογής από έξι βασικούς πυλώνες που ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για:

  • Ανάπτυξη της επιχείρησης, με δυνατότητα χρηματοδότησης για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, αλλά και για την κάλυψη αναγκών Κεφαλαίου Κινήσεως, ενόψει της τουριστικής περιόδου.
  • Πραγματοποίηση συναλλαγών με όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες μέσω του My Alpha POS, και παράλληλη επιβράβευση των επιχειρήσεων μέσω του Προγράμματος Επιβραβεύσεως Bonus.
  • Διαχείριση και ολοκλήρωση των καθημερινών συναλλαγών, μέσω προνομιακού λογαριασμού καταθέσεων όψεως, εταιρικής χρεωστικής κάρτας και σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει ο όμιλος της Alpha Bank.
  • Ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα για τη διενέργεια εισαγωγών αγαθών, με συνέπεια, ταχύτητα και ασφάλεια, και με προνομιακή τιμολόγηση, καθώς η Τράπεζα έχει επενδύσει στα πλέον εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.
  • Ευελιξία και υψηλές επιδόσεις στη διαχείριση ταμειακών διαθεσίμων, μέσω μιας ευρείας γκάμας προθεσμιακών καταθέσεων.
  • Παροχή κινήτρων στο ανθρώπινο δυναμικό της κάθε επιχείρησης, με τον λογαριασμό «Alpha Μισθοδοσία», που παρέχει σειρά ελκυστικών προνομίων, και επιπλέον ολοκληρωμένη ιατρική κάλυψη για το προσωπικό της εταιρείας με το «Alpha Υγεία για Όλους», με παροχές πρόληψης και διάγνωσης για ενήλικες, σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές και επιπλέον εκπτώσεις.

Παράλληλα, όσοι συμμετάσχουν στο «Alpha Τουριστική Επιχειρηματικότητα» θα επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης για:

  • Την έγκαιρη προετοιμασία της νέας τουριστικής σεζόν, μέσω των Προγραμμάτων ΤΕΠΙΧ – Επιχειρηματική Επανεκκίνηση-Ενδιάμεσο, με 50% άτοκη χρηματοδότηση, και του Εγγυοδοτικού προγράμματος COSME, με μειωμένες απαιτήσεις σε εξασφαλίσεις.
  • Την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, τα οποία θα ενταχθούν στις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν ένα Κατάστημα της Alpha Bank, προκειμένου να διαμορφώσουν, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό της τράπεζας, το «Alpha Τουριστική Επιχειρηματικότητα» στα μέτρα της επιχείρησής τους, με προϊόντα που ανταποκρίνονται στο προφίλ της και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά της, αλλά και για να ενημερωθούν για τα ειδικά σχεδιασμένα προνόμια και το πρόγραμμα επιβράβευσης.

Η δυνατότητα για ένταξη στο Πρόγραμμα «Alpha Τουριστική Επιχειρηματικότητα» παρέχεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider