EΒΟΛ: Επανακάμπτουν οι πωλήσεις

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EΒΟΛ: Επανακάμπτουν οι πωλήσεις

Σε ανοδική τροχιά επανήλθαν οι πωλήσεις της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε το γάλα των 18 ημερών, το οποίο ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες ενός καταναλωτικού κοινού που επιθυμεί αυτή την κατηγορία του γάλακτος καθώς και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας κυρίως νησιωτικές.

Βάσει του ισολογισμού της, τα έσοδα της συνεταιριστικής εταιρείας το 2017 ανήλθαν σε 16,725 εκατ. ευρώ, έναντι 15,24 εκατ. ευρώ το 2016, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 9,8% λόγω της αύξησης του μεριδίου της στην ελληνική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων. Το 94% των πωλήσεών της προήλθε από τη διάθεση προϊόντων της, ενώ το υπόλοιπο 6% αφορούσε εμπορεύματα και παροχή υπηρεσιών. Παρά το γεγονός ότι στα μέσα του 2017 ήλθε σε σύγκρουση με τη λιανεμπορική αλυσίδα Lidl και απέσυρε προϊόντα της, τα βιομηχανικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 16,6%.

Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή της συνεργασίας με τα Lidl πάρθηκε, σύμφωνα με την ΕΒΟΛ, καθώς η γερμανική αλυσίδα αρνήθηκε να τοποθετήσει περισσότερους κωδικούς προϊόντων της στα καταστήματά της, πέραν των οκτώ που ήδη διέθετε.

Τα στελέχη πάντως της Lidl αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της γαλακτοβιομηχανίας υτποστηρίζοντας ότι η EBOΛ ήταν εκείνη που μονομερώς και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ τους, σταμάτησε να δίνει τα προϊόντα της στα σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,245 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,21 εκατ. ευρώ το 2016.

Για το 2018 η διοίκηση της ΕΒΟΛ εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της θα διατηρήσουν θετικό πρόσημο, λόγω προσθήκης ακόμη περισσότερων νέων προϊόντων και περαιτέρω επέκτασης του εμπορικού δικτύου της σε ολόκληρη πλέον τη χώρα. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της με την δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 500kW συνολικού κόστους 600.000 ευρώ.

Η παραπάνω επένδυση θα κατασκευασθεί στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί εξ’ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2017 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας απέρριψε ως αβάσιμη, την προσφυγή που είχε κάνει η ΕΒΟΛ κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο είχε επιβληθεί για παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς διαπιστώθηκε ότι η ΕΒΟΛ διοχέτευε υγρά απόβλητα στο δίκτυο ομβρίων της Α΄ ΒΙΠΕ, προκαλώντας υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ η γαλακτοβιομηχανία λειτουργεί χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων σε ισχύ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider